Itse tehty raparperimehu valmistuu helposti ja nopeasti myös ilman mehumaijaa ihan vain keittämällä. Tämä herkku maistuu hellesäällä niin lapsille kuin aikuisille, ja kirpsakanmakea mehu toimii myös erinomaisena pohjana erilaisille drinkeille. Mehun maustaa aromikas kaneli sekä hapokas sitruuna.

Helppo raparperimehu (ilman mehumaijaa) (4 l)

Tarvitset:
1,5 l raparperia pilkottuna
2 kanelitankoa
4 l vettä
2 dl ruokosokeria
1 sitruunan mehu

Tarvitset myös:
4 lasipulloa ( 4 x 1 l)

Valmistusohje:
Raparperia ei ole tarpeen kuoria. Pilko kuitenkin palaset parin sentin kokoisiksi ja kumoa ne suurehkoon kattilaan kanelitankojen kera. Kaada joukkoon vesi ja anna mehupohjan kiehua reilun kahdekymmenen minuutin ajan. Ota kattila liedeltä ja lisää kuuman mehun joukkoon sokeri sekä sitruunan mehu. Anna mehun jäähtyä kunnolla. Lopuksi siivilöi mehu ja kaada se puhtaisiin, keitettyihin lasipulloihin suppiloa apuna käyttäen. Tarjoile raparperimehu kylmänä jääpalojen kera. Mehu säilyy jääkaapissa reilun viikon ajan. Mehun voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Kurkkasithan myös nämä ihanat raparperireseptit:
Raparperihilloke
Raparperi-toscapiirakka