Härkis, kotimaisista härkäpavuista valmistettu vegaaninen ”jauhelihan vastine” on uusi suosikkini. Härkis on helppo maustaa ja sen rakenne on sopivan jämäkkä.  Se toimii erityisen hyvin paistettujen nuudeleiden kera.
ha%cc%88rkis_ohje_pad_thai

 

Härkis Pad Thai (2 isoa annosta)

Tarvitset:
iso loraus sesam-öljyä
1 tuore chili
3 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä

3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
250g Härkistä

150g täysjyvänuudelia
2 kananmunaa
kourallinen ituja

Annoksen viimeistelyyn:
1 limetin mehu
50g suolattuja cashew-pähkinöitä
ruukku tuoretta korianteria
srirachaa tai sweet chili -kastiketta

ha%cc%88rkis_resepti_kasvis_pad_thai
 

Valmistusohje:
Laita vesi kiehumaan kattilaan nuudeleita varten. Kuullota kuumalla pannulla öljyssä pilkottu chili, valkosipuli sekä inkivääri. Lisää joukkoon soijakastike sekä kalakastike. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon härkis. Sekoita härkis ja mausteet huolellisesti keskenään.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan, ja valuta ne huolellisesti ylimääräisestä vedestä. Pyyhi pannu kuivaksi, lorauta sille hieman semsam-öljyä, ja paista nuudeleita muutaman minuutin ajan.  Lisää joukkoon härkisseos. Tee härkisnuudelien keskelle ”kolo” paistinlastalla ja riko siihen kaksi kananmunaa. Anna kananmunien hieman hyytyä, ja sekoita ne sitten annokseen kauttaaltaan.

Lisää joukkoon idut, tuore korianteri sekä cashew-pähkinät. Purista pinnalle limetin mehu. Tarjoile srirachan tai sweet chili -kastikkeen kera.

 
Härkiksen voi korvata hyvin myös nyhtökauralla.
ha%cc%88rkis_ohje_pad_thai