Härkis Pad Thai (2 isoa annosta)
Tarvitset:
iso loraus sesam-öljyä
1 tuore chili
3 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala tuoretta inkivääriä
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta
250g Härkistä
150g täysjyvänuudelia
2 kananmunaa
kourallinen ituja
Annoksen viimeistelyyn:
1 limetin mehu
50g suolattuja cashew-pähkinöitä
ruukku tuoretta korianteria
srirachaa tai sweet chili -kastiketta
Valmistusohje:
Laita vesi kiehumaan kattilaan nuudeleita varten. Kuullota kuumalla pannulla öljyssä pilkottu chili, valkosipuli sekä inkivääri. Lisää joukkoon soijakastike sekä kalakastike. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon härkis. Sekoita härkis ja mausteet huolellisesti keskenään.
Lisää joukkoon idut, tuore korianteri sekä cashew-pähkinät. Purista pinnalle limetin mehu. Tarjoile srirachan tai sweet chili -kastikkeen kera.
Pad thai on mun lempiruokaa thaimaassa. Voisi maistua myös näin kasvisversiona 🙂 Maut vaikuttavat olevan kyllä kohdillaan!
En ole valitettavasti koskaan päässyt maistamaan originaalia itse kohteessa – mutta kyllä tämäkin maistui ;D
-Heidi
Ihanaa, lisää vinkjejä härkiksen käyttöön. Tätä on pakko kokeilla.
Härkis oli mulle todella positiivinen yllätys. Kokeilin myös "härkisneeseä", joka oli tosi hyvää!
-Heidi
Ihanan näköistä, nam!
-Saara
Kiitos Saara!
-Heidi
Niin on minunkin. Niin helppo valmistaa ja Härkis taipuu yllättävän moneksi. Keittiöremontin myötä olen lämmitellyt härkistä jopa grillissä 😀 Toimii.
Ai että, härkis toimi varmasti tosi hyvin tässä !
Eihän tästä voi tulla kuin hyvää <3
Eihän tää mikään kasvisversio oo :/
Kalakastike ja kanamunat tekee tästä ihan perus sekaruokaa.
Olet oikeassa ei oo enään vegaanista!
Hei,
Tämä resepti ei tosiaan ole vegaaninen, vaikka härkistä siinä käytetäänkin pääraaka-aineena.
Yst. Heidi
Ihanat kuvat ja herkun kuuloinen ruoka. Härkis on kokeilematta, nyhtökauran jo testasinkin.
Härkistä en ole vielä kokeillut, mutta aion kyllä.
Mä olen niin kaukana trendeistä. Härkis on kokeilematta enkä oikeastaan tiedä, mitä on pad thai… Nolo.
Mäkin kokeilin härkistä ekaa kertaa pari viikkoa sitten. Ja pad thai – suomalaisittain paistetut nuudelit. Et sä oo nolo! <3
-Heidi
Sä varmasti osaisit loihtia siitä jonkun ihan mielettömän aasialaistyyppisen herkun!
-Heidi
Kiitos Aila!
-Heidi
Kiitos Saara <3
-H
Joo, tosi kivasti!
-Heidi
Miten sä olet Peggy laittanut sitä grillissä?
-Heidi
Osoititko kommenttini minulle vai Tarulle? Helpostihan tästä tekee vaikkapa vegaaniversion jos siltä tuntuu. Ja vielä tuosta "kasvisruoka"termistä – miellän kaikki lihattomat ruoat kasvisruoiksi, ja sitten jos on täysin ilman eläinperäisiä, niin puhun vegaanisesta ruoasta. Mutta kukin tyylillään 🙂
-Heidi
Todella herkullisen näköistä! Härkistä en mäkään ole vielä kokeillut.
Ahaa… Eli siis mähän olen tehnyt pad thaita useasti. 😀
Aivan! ;D
-Heidi
Kiitos Minna. Ei muuta kun kokeiluun!
-Heidi
Loistava uusi härkisidea, kiitos Heidi! mulla on muutenkin nyt taas kovasti mielessä kaikki ihanat aasialaiset maut 🙂
Apua onko kaikki siirtymässä kasvissyöjiksi kun härkistä ja nyhtökauraa on joka paikassa ja niitä Valion pimpuloita. Välillä on silti ihan hyvä keventää 🙂
Tosi kiva idea yhdistää pad thai ja härkis! Itse syön yleensä pad thain tofulla, mutta tämä on varmaan vielä ruokaisampi versio. 🙂
Ihana ohje! Kuinka tuo härkis eroaa nyhtökaurasta? Jälkimmäistä olen kokkaillut, mutta tuo härkis on vielä jäänyt kaupan hyllyyn odottamaan sopivaa hetkeä.
Voihan Härkis sentään 🙂 Härkis on varmasti edukseen thaikkumausteiden kanssa.
Mä söin härkistä "bolognesena", mutta siinä se ei kyllä jauhelihasta mennyt. Pavultahan se maistui ja tuntui suussa, vaikka lihalta lautasella näyttikin. Olen vähän hankala tapaus näissä "korvikeruoissa". 🙂
Herkun näköistä. Ehkä voisi Härkiksen tuoda pöytään juurikin jossain tällaisessa reseptissä. Sekoittuneena ja hyvin maustettuna voisi mennä muksuillekin "täydestä" 😉
Härkis ei ole ihan vielä voittanut mua puolelleen: siinä on vähän jauhoinen koostumus. Mutta aion kyllä kokeilla siitä vielä lisää reseptejä. Ehkäpä joku tällainen nuudelihässäkkä toimisi hyvin, näyttää ainakin herkulta!
Vähän oli mauton ja jauhoinen toi härkis mun makuun. En ihan lämmennyt ja ihan eineshän se on.
Joo sama, koko ajan tekee mieli tehdä jotain aasialaishenkistä juttua!
-Heidi
En usko – mutta erittäin tervetullut trendi sekasyöjienkin käyttää aktiivisesti näitä "korvikkeita". 🙂
-Heidi
Koklaa, ja kerro mitä pidit!
-Heidi
Olen kokeillut nyhtökauraa vain kerran – mutta härkiksen maku oli mielestäni lyhyellä oppimäärällä parempi. Ja samoin koostumus kiinteämpi. Mutta annan nyhtökauralle vielä toki uuden mahdollisuuden.
-Heidi
Jeps!
-Heidi
Joo, ei se minustakaan lihalta missään nimessä maistu… Mä tykkäsin siitä bolognesen seassa, kun heitin joukkoon paljon tuoreita yrttejä.
-Heidi
Jeps, ja kuulemma Härkis-bolognese maistuu lapsille.
-Heidi
Mä tykkäsin rakenteesta. Mutta nyhtiksen kanssa oli vähän niin ja näin. Mutta se saattoi johtua siitä, että meni siinä mun kastikkeessa liian muhjuksi. Tykkäätkö sä Elina nyhtökaurasta?
-Heidi
Mä taas jotenkin tykkäsin rakenteesta! Ja sain siihen kivasti makua valkosipulilla, chilillä ja inkiväärillä.
-Heidi
Mä testasin härkistä vähän samantyyppisesti paistamalla sen ja mausteina valkosipulia, soijaa ja srirachaa. Tuli ihan syömäkelpoista 🙂
Härkistä olen testannut nyt muutaman kerran ja pidän kyllä sen suomista mahdollisuuksista, se imee makuja hyvin. Viimeksi laitoin siihen juurikin thaimaalaisia makuja, vaikka pad thaita en tehnytkään. Tämä vaikuttaa heeeerkulta!
Kuulostaa ruualta minun makuuni, varsinkin nyt kun flunssa pukkaa päälle. Laittaisin vielä extra-annoksen inkivääriä ja valkosipulia. Härkis vielä kokeilematta mutta kun kokeilen teen tällä ohjeellasi!
Tämä on kyllä niin herkun näköinen setti. Paistetut nuudelit, jes, oli hyvää nyhtökaurallakin!
Härkis on vielä ihan kokeilematta. Voi, odotan jo niin että pääsen näitä thaimaalaisia ruokia syömään, vielä täytyy pari kuukautta odottaa. 😉
No varmasti! Kuulostaa hyvältä.
-Heidi
Ajattelin myös, että helpointa lähteä kokeilemaan aasialaisin vivahtein, kun silloin saa varmasti makua Härkikseen.
-Heidi
Kerro sitten mitä tykkäsit!
-Heidi
No varmasti!
-Heidi
Oih, oletko menossa ihan paikan päälle? Olen kade!
-Heidi
Miatä tuollaista paksua nuudelia saa kuin kuvissa?? 🙂 en ole löytänyt tuollaista!
Katja, käytin tässä tuollaista hieman ”leveämpää” kokojyvämunanuudelia. Stockmannilta löytyy varmasti, jos vain asut lähellä!
-Heidi