Vegaaniset pitaleivät täytetään kermaisella avokadohummuksella, rapealla lehtikaalislawlla sekä maistuvilla kasvispihveillä.
Pyörähdin reilu viikko takaperin supersuosituilla Vegemessuilla tutustumassa tuleviin ruokatrendeihin sekä markkinoita kulovalkean tavoin vallanneisiin vegaanisiin uutuustuotteisiin. Viimeisen vuoden aikana olen alkanut kokkaamaan enenevässä määrin kasvisruokia. Nyt halusin valmistaa teille lukijoille herkullisen ja täysin vegaanisen streetfood-annoksen. Annoksen pääraaka-aineena ovat messuilta bongatut vegaaniset kasvisproteiinipohjaiset pihvit, joissa on rapsakka pinta sekä erittäin hyvä rouhea suutuntuma.
Nämä ihanat herkkutaskut ovat toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Apetitin kanssa.
Äänestämällä reseptiäni vegeblogihaasteen voittajaksi, sinulla on mahdollisuus voittaa 100 € ravintolalahjakortti.
Lahjakortteja arvotaan yhteensä viisi kappaletta. Äänestysaikaa on 28.2. saakka. Arvonnan järjestää Apetit Ruoka Oy.
Äänestyssivulle pääset siirtymään tästä >>
Vegaaniset pitaleivät (8 kpl)
Pitaleivät:
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
Lehtikaalislaw & kastike:
100g lehtikaalia
1 porkkana
5 retiisiä
1 hapokas omena
kourallinen ituja
4 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl kookossiirappia
suolaa
mustapippuria
Avokadohummus:
2 isoa avokadoa
240g kikherneitä valutettuna
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
Tarvitset myös:
2 pkt (a 240g) Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick
Suomessa valmistetut Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick ovat tehty herneproteiinista, ja ne paistuvat herkullisen paneroinnin ansiosta ihanan rapsakoiksi. Mikä parasta, ne ovat vegaanisia, gluteenittomia sekä soijattomia! Pihvit voit paistaa pannulla, uunissa tai pikaisesti mikrossa. Pidän erityisesti tällaisista tuotteista, joilla on helppoa korvata liha ja kasvattaa ruokavalion kasvispitoisuutta. Protskuakin pihveissä on mukavasti. Kasvisjauhis-tuoteperheeseen kuuluu myös paneroimattomat pihvit sekä pyörykät, ja suosittelenkin tsekkaamaan äänestyssivulta tarkasti kollegabloggaajien herkkureseptit.
Pitaleipien valmistusohje:
Liuota kuivahiiva hieman kättä lämpimänpään (n. 42-asteiseen) veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne muutamassa osassa vesi-hiivaseokseen koko ajan sekoitellen. Lopuksi lisää joukkoon öljy ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuutin ajan. Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja pyöritä niistä pallot jauhotetulla alustalla. Painele taikinapallot käsin noin sentin paksuisiksi pyörylöiksi ja asettele ne levinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Anna kohota vielä noin kymmenen minuutin ajan. Paista pitaleipiä 275-asteisessa uunissa n. 7 minuutin ajan. Älä availe uunin luukkua turhaan paiston aikana, sillä pitaleivät saattavat lässähtää.
Lehtikaalislawn valmistusohje:
Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Kuori porkkana ja höylää se ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja siivuta retiisit. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja itujen kera.
Seuraavaksi valmista kastike salaatille. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka ja kookossiirappi keskenään. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Tarkista maku, ja mausta lehtikaalisalaatti kastikkeella. Anna maustua tovin.
Avokadohummuksen valmistusohje:
Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Soseuta avokadot, kikherneet ja kuoritut valkosipulinkynnet tasaiseksi massaksi teho -tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri ja sekoita kertaalleen huolellisesti.
Kasvispihvien paistaminen:
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Ota pihvit pakkauksestaan, ja paista niitä noin viiden minuutin ajan molemmin puolin miedolla lämmöllä.
Pitaleivän kokoaminen:
Halkaise leivät terävällä veitsellä. Lado väliin Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick sekä lusikoi reilusti avokadohummusta. Viimeistele herkulliset pitaleivät vielä lehtikaalislawlla. Halutessasi voit kruunata makuelämyksen tujauksella chili-kastiketta.
Lehtikaalislaw on ihanan rapea ja hapokas vastakohta kermaiselle avokadohummukselle.
A
Kaupallinen yhteistyö: Apetit
Hummus ja pitaleivät eivät mene ikinä pieleen! <3 Mulla on nämä Crispy Chick -pihvit vielä testaamatta, vaikka paketti odottelee pakkasessa. Pitää varmaan surautella tänään hummus valmiiksi, niin on huomisen eväät selvillä!
Tykkäsin näistä kovasti. Minulla taas testaamatta vielä nuo ”tavalliset” kasvisjauhispihvit. Miksi en kokeilisi sun herkullisen näköisiä tuplaherneburgereita 😉
-Heidi
Harmikseni en päässyt Vegemessuille, mutta kiva lukea eri blogeista uusista kasvistuotteista. En oo vielä maistanut näitä Kasvisjauhis-tuotteita, mutta kuulostavat kyllä tosi herkullisille. Tuota avokadohummusta teenkin tänään, sattuu olee just hyvin kaikkia aineksia kaapissa. Kiitos vinkistä!
Oih, kerro sitten mitä tykkäsit!
-Heidi
Tykkäsin! Onpa ihana tahna. Tänään vielä paremman makuista, kun on ehtinyt paremmin maustua. Kiitos ihanasta reseptistä!
Jes <3
-Heidi
Avokadohummu on to die for <3
Ja koko setti näyttää aivan ihanalle. Söisin pari kolme 🙂
Kiitos Hannele ihanasta kommentista!
-Heidi
Ihanan muhkeita pitaleipiä, tekis mieli haukata pala. 🙂
Kiitos <3
-Heidi
Miten ihmeessä multa meni nämä siellä Vegemessuilla aivan ohi! Kuulostavat tosi hyviltä jokaikinen! + avocadohummukselle iso peukku <3
Siellä oli kyllä niin kova tungos, että en ihmettele. Joo, avokadohummus on mun uusi suosikki!
-Heidi
Oi, toi avocadohummus vaikuttaa tosi kiinnostavalta!
Nuo crispy chick pihvit oli kyllä yllättävän kanamaisia ja hyviä 🙂 Ihanat pitaleivät!
Näyttää hyvältä! 🙂 Pitää itsekin testata noita pihvejä jossain kohtaa!
Kerro Tuulia sitten mitä tykkäsit!
-Heidi
Uulalaa, kun on herkun näköistä! Ja ihanasti tursuileva avokadohumus. <3
Kiitos Virpi! <3
-Heidi
Aivan mahtavaa, että tälläisiä uutuuksia tulee. Innostaa kokeilemaan enemmän ja enemmän kasvisruokia kotonakin. Todella herkullisen näköistä katuruokaa, maistuis!
Kiitos Peggy!
-Heidi
Minä olen ihan hurahtanut hummukseen, viimeksi bataatilla höystettynä. Avokadolla saisiniin mukaan varmaan vikoja toisesta suosikistani guacamolesta. Vaikuttaa tosi hyvältä.
Oih, bataatti! Kuulostaa hyvältä ja jännältä.
-Heidi
Siis ei kai tälläiset leivät tälläisillä täytteilä voi mennä vikaan? No ei voi ! Herkut olet taas tehnyt, tuttuun tapaan!
Awww! Kiitos Nanna! <3 Pus.
-Heidi
Ompa herkullisen näköistä! Nam!
Kiitos Minna!
-Heidi
Tosi hyvännäköiset leipäset kyllä, suorastaan tursuilevat täytteitä (mikä on just parasta)! 🙂
Niin on!
-Heidi
kuulostaapa lupaavalta – rakenne ainakin näyttää juuri niin ihanan rapsakalta kuin pitääkin <3
Joo, ja lehtikaali ja idut tuovat kokonaisuuteen osaltaan rouskuvaa rakennetta.
-Heidi
Heii, onks sulla uudistunut nää sivut? Näyttää hyvältä, kaikki. 🙂
Joo, on! Kiitos Alisa! <3
-Heidi
Täältäköhän se pitaleipä kummittelu oli noussut mieleeni täksi päivää? Varmaan, sillä nämä ovat tosi herkun näköisiä. Himoitsin pitoja koko päivän mutta päädyin kaupassa ihan muuhun.
Hih! Noh, ensi viikolla sitten.
-Heidi
Herkun kuuloinen ja näköinen annos! Nämä pihvit on testaamatta.
Kiitos Aila!
-Heidi
Kyllä näitä söisi!
🙂
-Heidi
Ihanan runsaat täytteet, nam!
Kiitos Annaleena!
-Heidi
Avokadohummusta ei olekaan tullut kokeiltua! Pistänpä muistiin tämän idean 🙂
Suosittelen testaamaan!
-Heidi
Olipas äänestyssivulla herkullisen näköisiä vegesafkoja ja nämä kyllä erottuivat edukseen 🙂
Kiitos ihana! <3
-Heidi
Ihanat täytteet, toimis ilman pihviäkin!
Juu, toimii kyllä!
-Heidi