Vegaaniset pitaleivät täytetään kermaisella avokadohummuksella, rapealla lehtikaalislawlla sekä maistuvilla kasvispihveillä.
vegaaniset_pitaleivat_avokadohummuksella_
Pyörähdin reilu viikko takaperin supersuosituilla Vegemessuilla tutustumassa tuleviin ruokatrendeihin sekä markkinoita kulovalkean tavoin vallanneisiin vegaanisiin uutuustuotteisiin. Viimeisen vuoden aikana olen alkanut kokkaamaan enenevässä määrin kasvisruokia. Nyt halusin valmistaa teille lukijoille herkullisen ja täysin vegaanisen streetfood-annoksen. Annoksen pääraaka-aineena ovat messuilta bongatut vegaaniset kasvisproteiinipohjaiset pihvit, joissa on rapsakka pinta sekä erittäin hyvä rouhea suutuntuma.

  
Nämä ihanat herkkutaskut ovat toteutettu  kaupallisessa yhteistyössä Apetitin kanssa.

Äänestämällä reseptiäni vegeblogihaasteen voittajaksi, sinulla on mahdollisuus voittaa 100 € ravintolalahjakortti.
Lahjakortteja arvotaan yhteensä viisi kappaletta. Äänestysaikaa on 28.2. saakka. Arvonnan järjestää Apetit Ruoka Oy.

Äänestyssivulle pääset siirtymään tästä >>
 

Vegaaniset pitaleivät (8 kpl)

Pitaleivät:
3 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä

Lehtikaalislaw & kastike:
100g lehtikaalia
1 porkkana
5 retiisiä
1 hapokas omena
kourallinen ituja

4 rkl oliiviöljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
1 tl kookossiirappia
suolaa
mustapippuria

Avokadohummus:
2 isoa avokadoa
240g kikherneitä valutettuna
2 valkosipulinkynttä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Tarvitset myös:
2 pkt (a 240g) Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick
 

Suomessa valmistetut Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick  ovat tehty herneproteiinista, ja ne paistuvat herkullisen paneroinnin ansiosta ihanan rapsakoiksi. Mikä parasta, ne ovat vegaanisia, gluteenittomia sekä soijattomia!  Pihvit voit paistaa pannulla, uunissa tai pikaisesti mikrossa. Pidän erityisesti tällaisista tuotteista, joilla on helppoa korvata liha ja kasvattaa ruokavalion kasvispitoisuutta. Protskuakin pihveissä on mukavasti. Kasvisjauhis-tuoteperheeseen kuuluu myös paneroimattomat pihvit sekä pyörykät, ja suosittelenkin tsekkaamaan äänestyssivulta tarkasti kollegabloggaajien herkkureseptit.

apetit_kasvisjauhispihvit_


Pitaleipien valmistusohje:

Liuota kuivahiiva hieman kättä lämpimänpään (n. 42-asteiseen) veteen. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää ne muutamassa osassa vesi-hiivaseokseen koko ajan sekoitellen. Lopuksi lisää joukkoon öljy ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuutin ajan. Jaa taikina kahdeksaan osaan, ja pyöritä niistä pallot jauhotetulla alustalla. Painele taikinapallot käsin noin sentin paksuisiksi pyörylöiksi ja asettele ne levinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Anna kohota vielä noin kymmenen minuutin ajan. Paista pitaleipiä 275-asteisessa uunissa n. 7 minuutin ajan. Älä availe uunin luukkua turhaan paiston aikana, sillä pitaleivät saattavat lässähtää.

Lehtikaalislawn valmistusohje:
Huuhtele ja suikaloi lehtikaali. Kuori porkkana ja höylää se ohuiksi siivuiksi. Huuhtele ja siivuta retiisit. Kuori ja kuutioi omena. Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja itujen kera.

Seuraavaksi valmista kastike salaatille. Sekoita oliiviöljy, omenaviinietikka ja kookossiirappi keskenään. Lisää joukkoon suola ja pippuri. Tarkista maku, ja mausta lehtikaalisalaatti kastikkeella. Anna maustua tovin.

Avokadohummuksen valmistusohje:
Kuori avokadot ja poista niistä kivet. Valuta ja huuhtele kikherneet. Soseuta avokadot, kikherneet ja kuoritut valkosipulinkynnet tasaiseksi massaksi teho -tai sauvasekoitinta apuna käyttäen. Lisää joukkoon sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri ja sekoita kertaalleen huolellisesti.

Kasvispihvien paistaminen:
Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla. Ota pihvit pakkauksestaan, ja paista niitä noin viiden minuutin ajan molemmin puolin miedolla lämmöllä.

Pitaleivän kokoaminen:
Halkaise leivät terävällä veitsellä. Lado väliin Apetit Kasvisjauhispihvit Crispy Chick sekä lusikoi reilusti avokadohummusta. Viimeistele herkulliset pitaleivät vielä lehtikaalislawlla. Halutessasi voit kruunata makuelämyksen tujauksella chili-kastiketta.
 

Lehtikaalislaw on ihanan rapea ja hapokas vastakohta kermaiselle avokadohummukselle.
vegaaniset_pitaleivat_reseptikuva

 A

Kaupallinen yhteistyö: Apetit