Sienisesonki on taas täällä. Siispä jaan teille tämän ihanan lempparireseptini pikkelöidyille suppilovahveroille. Nämä marinoidut herkut valmistuvat yhtä lailla tuoreista tai kuivatuista suppilovahveroista. Sain inspiraation marinoida sieniä isältäni, joka taannoin muisteli tätä nuoruusajan herkkua kaiholla. Kuulemma isoäidit olivat aina syksyllä säilöneet sieniä jouluksi, ja aattona herkuteltiin latomalla pikkuruisia pikkelöityjä sieniä leivän päälle. Täytyy myöntää, että itsekin olen useimmiten säilönyt sienet joko pakastamalla tai kuivaamalla, mutta viimeisen parin vuoden aikana olen myös pikkelöinyt sieniä erilaisiin mausteliemiin. Tykkään käyttää liemissä mm. laakerinlehteä, valkosipulia, neilikkaa ja sinapinsiemeniä erilaisina yhdistelminä.

Tämän reseptin sain ystäväni äidiltä, joka on todellinen sieniharrastaja ja -kokkaaja. Hänen alkuperäisessä reseptissä mausteena käytetään ainoastaan neilikoita, mutta muokkasin reseptiä hieman siten, että liemessä maistuu valkosipulin lisäksi aromikkaat sinapinsiemenet.


Pikkelöidyt suppilovahverot säilyvät pitkään, ja maistuvat ihanilta leivän tai keiton päällä tai vaikkapa perunoiden kanssa syötynä.

Pikkelöidyt_suppilovahverot_reseptikuva

 

Pikkelöidyt suppilovahverot

Tarvitset:
4-5 litraa suppilovahveroita

Etikkaliemi:
2,5 dl väkiviinaetikkaa
1 l vettä
1 kg sokeria
0,5 tl sinapinsiemeniä
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Valmistusohje:
Kuumenna sieniä kattilassa noin kymmenen minuutin ajan, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut pois.
Mittaa liemen ainekset kattilaan. Sekoita.  Lisää sienet.
Anna sienten kiehua liemessä mahdollisimman alhaiella lämmöllä parin tunnin ajan (ilman kantta).

Tölkitä sienet liemineen puhtaisiin tölkkeihin. (Minulla on tapana aina tiskauksen jälkeen pyöräyttää tölkit ja niiden kannet kiehuvassa vedessä mahdollisten bakteerien varalta).
Säilytä pikkelöidyt suppilovahverot jääkaapissa.

Marinoidut_ja_pikkelöidyt_suppilovahverosienet

Ohje_suppilovahverot_pikkelöidyt_


Oletko sienten ystävä? Tässä tapauksessa suosittelen kurkkaamaan myös seuraavat reseptini:

Kantarelli-varhaisperunapelti
Suppilovahveropizza
Sientäytteinen kierreleipä
Marinoidut kantarellit

Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä.
Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!