Viikon parasta aikaa ovat ehdottomasti laiskat viikonloppuaamut, jolloin voi heräillä rauhassa, valmistaa  vähän ylellisempää aamupalaa, keittää kahvia, lukea hesaria ja hengailla poikaystävän kanssa yöpaidoissa pitkälle yli puolenpäivän. Juuri sopivaa vastapainoa arjen liian aikaisille ja kiireellisille aamuherätyksille, joiden suurin ystävä en ole.

Täydellinen kahvihetkeni sijoittuu kiireettömään viikonloppuaamuun.

Jolloin on aikaa nauttia hieman paremmasta aamupalasta…
 Itsetehtyä mysli-hedelmäleipää avokadolla, tomaateilla ja iduilla.

Pääsin testaamaan markkinoiden ensimmäistä elokuussa myyntiin tulevaa kahvinkeitintä, Moccamaster Cup-onea, joka keittää kahvia kupillisen kerrallaan suoraan kuppiin. Moccamaster Cup-one-keitin onkin kuin pienoisversio perinteisestä Moccamasterin kahvinkeittimestä. Ja mikä söpöintä, laite toistaa isommista Moccamaster-keittimistä tuttua ajatonta designia entistä kompaktimmassa koossa. Moccamasterin muotokieli ja ulkonäkö vetoaa minuun kovasti, sillä laite on löytynyt niin isovanhempien kuin vanhempienikin keittiöstä aina.

Cup-one keittää kerrallaan yhden ison kupillisen kahvia (n. 3 dl) reilussa neljässä minuutissa. Keitin kuumentaa veden juuri oikeaan lämpötilaan ja suodattaa sen tarkasti oikeassa ajassa kahvijauheen läpi. Lopputuloksena on juoma, jossa kahvilaadun aromit toistuvat tarkasti – ja juurikin tämän vuoksi keitin on oiva väline myös ns. ”cuppingiin” eli kahvimaisteluun. 

Laitteen koko on mieluinen myös siinä mielessä, ettei se vie turhaa laskutilaa  pienehkössä keittiössämme. Aamu-uniselle ja hajamieliselle (eli minulle) on tärkeää, että laite menee pois päältä automaattisesti kahvinkeiton päättyessä. Päänvaivan lisäksi keitin säästää samalla myös huomattavasti sähköä.

 

Tämänhetkisen suosikkikahvini paahtaa Punavuoressa sijaitseva Kaffa Roastery. Heillä kahvi pakataan käsin, pienissä erissä ja myydään vastapaahdettuna. Erityismaininnan saa Special Roast Rwanda Cyebumba suodatinjauhatus, jossa maistuu aavistus vadelmaa.

Maistuvan suodatinkahvin keittää kotiolosuhteissa  hyvinkin yksinkertaisilla nyrkkisäännöillä. Hyvän laitteen  ja laadukkaan kahvin lisäksi keittämiseen tulee käyttää aina raikasta, kylmää vettä – ja se tulee kaataa keittimen vesisäiliöön puhtaalla astialla, jossa ei ole esimerkiksi kahvinjäämiä. On tärkeää, että kahvinkeitin puhdistetaan säännöllisesti.

Nyt myös sinulla on mahdollisuus voittaa Moccamaster Cup-one kahvinkeitin kertomalla tämän postauksen kommenttiosiossa minkälainen on sinun täydellinen kahvihetkesi.

 Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan yksi laite.Huom! Jätäthän kommentin yhteyteen nimesi sekä sähköpostiosoitteesi, jotta voin olla sinuun yhteydessä kahvinkeittimen toimittamiseen liittyen. Korvaa sähköpostiosoitteesi miukumauku (at)-merkein mahdolliselta roskapostilta suojautumiseksi.
Kerro vielä samalla minkä värisen kahvinkeittimen mieluiten ottaisit:  räväkän oranssin,  kirkkaan vihreän,  tyylikkään sinisen,  puhuttelevan mattamustan vai raikkaan valkoisen.   Keittimen herkulliset värisävyt voit katsoa tarkemmin tästä. (Väritoive otetaan huomioon varastotilanteen näin salliessa.)

Arvonta päättyy  keskiviikkona 18.6 kello 20.00 ja voittajaan ollaan yhteydessä sähköpostitse  vielä saman päivän aikana. Pidä siis sähköpostilaatikkoasi silmällä voiton varalta.
Onnea arvontaan!
*********
Keep calm & master your mocca!
********
Yhteistyössä Moccamaster