Parsakääröt ovat mitä helpoin ja herkullisin naposteltava alkupalaksi tai illanistujaisherkuksi juhliin. Kääröjen taikinana toimii erinomaisesti pakastevalmis voi-rahkataikina, jonka sisälle sujautetaan pehmoista ricotta-juustoa sekä tuoretta parsaa. Parsakääröt voidellaan kananmunalla ja paistetaan uunissa vartin ajan. Resepti on siis varsin simppeli, ja se onnistuu myös perheen pienemmiltä kotikokeilta.

Parsakääröt valmistuvat supernopeasti, ja toimivat mukavana naposteluna illanistujaisissa tai kevään juhlissa. Ricotta-juuston voi halutessaan korvata myös esimerkiksi feta-juustolla tai maustetulla tuorejuustolla.
parsa_voitaikina_käärö_

Parsakääröt voitaikinaan (12 kpl)

Tarvitset:
24 kpl vihreää parsaa
12 rkl ricotta-juustoa
6 voitaikinalevyä
kananmuna voiteluun

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Anna voitaikinalevyjen sulaa rauhassa. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan neliön mallisiksi paloiksi. Napsauta parsoista puumainen varsiosa pois ja kuori vartta kevyesti muutaman senttimetrin pituudelta. Täytä neliöt ricotta-juustolla sekä parsoilla. Käännä neliöt napakasti rullalle kahdesta vastakkaisesta nurkasta ja voitele ne kananmunalla. Anna kääröjen paistua uunissa noin 15 minuutin ajan, tai kunnes ne ovat väriltään kauniin kullanruskeita.

parsakääröt_voitaikina_


Oletko sinä parsan ystävä? Mikä on sinun luottoparsareseptisi?
Katso myös reseptini pekoniparsoihin sekä parsapiirakkaan.

Lisää arkiruokareseptejä löydät blogin arkistosta Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!