Raparperihillokkeeseen tulee vähemmän sokeria kuin varsinaiseen hilloon – ja se toimii ihanasti vaikkapa aamupalapöydässä täyteläisen luonnonjogurtin kanssa.

Raparperihilloke

Tarvitset:
500g  (n. reilu litra) tuoretta raparperia
1 dl vettä
1 dl sokeria

Tarvitset myös:
tiiviin lasipurkin säilömiseen


Valmistusohje:

Kuori ja pilko raparperit noin sentin mittaisiksi palasiksi. Laita raparperipalat kattilaan ja mittaa joukkoon vesi. Anna kiehahtaa ja lisää joukkoon sokeri. Keitä seosta noin 10 minuutin ajan tai kunnes raparperit ovat hajonneet. Käytä puhdas lasipurkki kauttaaltaan kiehuvassa vedessä, jotta se on varmasti puhdas, eikä purkkiin jää pöpöjä. Kaada raparperihilloke lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Huomaathan, että hillokkeessa on huomattavasti vähemmän sokeria kuin tavallisessa hillossa, ja täten se ei säily yhtä pitkään.

 

Raikas raparperihilloke käy aamupalapöydän lisäksi myös tarjottavaksi vaikkapa juustojen kera.