Pääsin vihdoinkin kokkailemaan supersuosittuja kanapötköjä, joita vauva voi natustella näppärästi sormin. Kanapötköt ovat rakenteeltaan ihanan pehmoisia, suorastaan suussa sulavia. Taikinamassaan tulee jauhelihan lisäksi raastettua omenaa ja porkkanaa. Pötkyläiset maustetaan pienellä tujauksella valkosipulia, paprikaa sekä kuivattuja yrttejä. Kiitokset reseptistä ja ideasta kuuluu Simppelille sormiruokakeittiölle. Muokkasin alkuperäistä reseptiä hieman  kaapista löytyvien aineiden mukaan.

Vauvan kanapötköt (n. 12 kpl)

Tarvitset:
250g broilerinjauhelihaa
1 omena raastettuna
1 porkkana raastettuna
0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 tl valkosipulia raastettuna
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl Provencen yrtit -maustesekoitusta (sis. oreganoa, timjamia, rosmariinia, basilikaa)

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuori ja raasta omena, porkkana sekä valkosipuli. Sekoita raasteet sekä kaurahiutaleet broilerinjauhelihaan. Mausta kanapötkömassa paprikajauheella sekä kuivatuin yrttimaustein. Sekoita taikina kertaalleen huolellisesti. Muotoile taikinasta noin kaksitoista pötkylää ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Paista kanapötköjä uunin keskitasolla noin 30 minuutin ajan.

Kurkkaa lisää sormiruokailijan reseptejä täältä!