Kesän herkullisimmassa piirakassa maistuu kirpeän raparperin lisäksi kaneli, vanilja ja rapea tosca-päällinen.

 

Raparperi-toscapiirakka (pellillinen)

Tarvitset:
200g voita
2,5 dl sokeria
4 kananmunaa
2 dl punaista maitoa
3 tl kardemummaa
4 tl leivinjauhetta
7 dl vehnäjauhoja
1,5 litraa raparperia pilkottuna

Tosca-kuorrutus:
150g voita
2,5 dl sokeria
2 tl aitovaniljaa
2 tl kanelia
4 dl kaurahiutaleita

Lisäkkeeksi:
vaniljajäätelöä tai vaniljavaahtoa

Valmistusohje:
Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Putsaa, kuori ja pilko raparperit. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää kanamunat voi-sokeriseokseen yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää maito ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muutamassa osassa taikinamassaan sekoittaen.
Vuoraa uuninpelti leivinpaperilla ja kumoa taikina siihen tasaiseksi levyksi. Paista pohjaa uunissa noin 20 minuutin ajan. Mittaa kuorrutteen voi kattilaan ja sulata se. Lisää joukkoon sokeri, kaneli, aitovanilja sekä kaurahiutaleet. Anna toscan paahtua kattilassa parin minuutin ajan koko ajan sekoitellen. Ripottele raperperipalat esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lusikoi vielä raparperien päälle tosca-seos tasaiseksi levyksi ja jatka piirakan paistamista uunissa vielä noin 25 minuutin ajan. Tarjoile ihanan pehmeä ja maistuva raparperi-toscapiirakka vaniljajäätelön kera.