Saanko esitellä maailman parhaan kasvissafkan? Olen kokkaillut tätä parin viikon aikana jo kolmesti, eikä fanitukselle näy loppua. Pääsin maistamaan kyseistä herkkua tovi sitten kyläillessäni Hannan soppa -blogista tutun Hannan luona. Alkuperäinen resepti on Hannah__chian käsialaa, mutta tämä Hannan versio on kyllä parasta mitä olen hetkeen syönyt.

Annoksessa on bataattiranskalaisia, paahdettuja padron-paprikoita, linssicurrya sekä korianteridippiä. Kokonaisuuden viimeistelee tulinen chili sekä tuore korianteri. Muokkasin Hannan reseptiä hieman sen mukaan mitä kaapistamme sattui raaka-aineiden osalta entuudestaan löytymään. Annoksessa on on ronskin roskaruoan otteet, mutta se on kokonaisuudessan varsin kevyt ja monipuolinen tarjottava. Niin, tai siis tämä olisi ollut kevyt vaihtoehto ellemme olisi Hannan kanssa syöneet lähes koko annosta kaksin…

Bataattiranskalaiset linssicurrylla (4:lle)

Bataattiranskalaiset
Tarvitset:
2 bataattia (keskikokoisia)
hyvälaatuista oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippurirouhetta

Linssicurry
Tarvitset:
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
hyvälaatuista oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl jauhettua korianteria
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1/4 tl jauhettua kurkumaa
1/2 tl jauhettua chiliä
1 rkl tomaattipyreetä
500 g tomaattimurskaa
2 dl punaisia linssejä
1/2 sitruunan mehu
sormisuolaa
mustapippurirouhetta

Korianteridippi:
Tarvitset:

200 g turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
kourallinen tuoretta korianteria hienonnettuna
1/2 rkl hunajaa
sormisuolaa

Padron-paprikat
Tarvitset:

padron paprikoita
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä

Tarvitset myös:
1 tuore chili
tuoretta korianteria

Bataattiranskalaisten valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Pese bataatit huolellisesti juoksevan veden alla.  Leikkaa bataatit etusormen paksuisiksi ranskalaisiksi ja asettele ne leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille.  Lorauta päälle öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä ranskalaisia noin 25 minuutin ajan tai kunnes ne ovat ottaneet itseensä hieman väriä.

Linssicurryn valmistusohje:
Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon sipulit. Kuullota sipuleita kunnes ne ne ovat läpikuultavia ja pehmeitä. Lisää joukkoon juustokumina, korianteri, inkivääri, kurkuma ja chili. Freesaa mausteita kattilassa tovi ja lisää joukkoon tomaattipyre. Kaada joukkoon tomaattimurska sekä huuhdellut linssit. Anna linssicurryn hautua miedolla lämmöllä noin 30 minuutin ajan tai kunnes linssit ovat kypsiä ja pehmeitä. Viimeistele curry sitruunamehulla, suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.

Korianteridipin valmistusohje:
Lisää sitruunamehu, hienonnettu korianteri, hunaja ja suola turkkilaiseen jogurttiin. Sekoita ainekset keskenään ja anna dipin tekeytyvä tovi jääkaapissa.

Padron paprikoiden valmistusohje:
Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä, ja paahda padron-parikat kauttaaltaan tummiksi ja kurttuisiksi. Mausta paprikat suolalla.

Annoksen kokoaminen:
Asettele bataattiranskalaiset tarjoiluvadin pohjalle. Lusikoi linssicurry ranskalaisten päälle korianteridipin kera. Viimeistele annos padron-paprikoilla, tuoreella chilillä sekä korianterilla.