Tämä helppo kanakastike valmistuu vartissa vain muutamista raaka-aineista. Sen voi tarjoilla pastan, riisin tai perunan kaverina. Kyseinen arkiruoka on yksi luottoresepteistäni, josta käy kiittäminen opiskeluaikojen ystävääni Saanaa, joka kokkaili tätä meille usein koulun jälkeen. Kastikkeessa voi käyttää joko kananjauhelihaa tai erilaisia suikaleita. Itse kuitenkin teen kastikkeen useimmiten jauhelihaan ja tarjoan lisukkeena pastaa.

Kastike saa aavistuksen makeutta pehmeäksi kuullotetusta sipulista. Kiireisimmät voivat käyttää tässä aivan hyvin myös markettien pakasteesta löytyvää valmiiksi pilkottua sipulihaketta. Kastike maustetaan simppelisti suolalla ja mustapippurilla. Reseptin juju piilee ”salaisessa ainesosassa”, joka on kurkumajauhe. Kauniin oranssin kurkumajauheen voi halutessaan korvata myös sahramilla, mikäli sitä sattuu kaapissa olemaan. Sahrami on toki kallista, mutta olen sitä itse tavannut tässä käyttää. Sahramivarastoni ovat hyvällä tolalla, sillä vanhempani ovat reissuiltaan tuoneet minulle isot satsit tätä ylellistä maustetta varsin järkevään hintaan. Käytän sitä siis kursailematta myös arkiruokiin. Kurkuma (tai sahrami) antaa kastikkeelle runsaasti makua ja aromia, sekä hieman väriä.


Resepti on todella yksinkertainen, mutta sitäkin maistuvampi. Kokeile – lupaan, että tykkäät!

Helppo kanakastike

Tarvitset:
2 sipulia (tai 1 pss valmiiksi silputtua sipulia kaupan pakastealtaasta)
2 valkosipulinkynttä
4 rkl oliiviöljyä
400 g kananjauhelihaa
0,5-1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuriroouhetta
1 tl kurkumajauhetta (tai hyppysellinen sahramia)
2,5 dl (ruoka)kermaa

Lisukkeeksi:
pastaa

Valmistusohje:
Kuori ja pilko sipuli pieneksi. Kuullota sipulit huolellisesti keskilämmöllä oliiviöljyssä pannulla. Lisää joukkoon kananjauheliha. Nosta lieden lämpötilaa ja ruskista kanat kauttaaltaan. Mausta seos suolalla, mustapippurilla sekä kurkumalla. Lisää kastikepohjaan kerma ja anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Tarjoile esimerkiksi pastan kera

Helppo kanakastike pastan kera – mainiota arkiruokaa helposti.

Oletko pastafani?
Kurkkaa myös tämän nopea lohi- tai linssipastan ohje.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!