Tämä helppo ja nopea lohipasta on resepti, jota olen kokkannut jo toistakymmentä vuotta. Kastikkeen salaisuus piilee täyteläisessä ja kermaisessa mustapippurituorejuustossa, jota kastikkeessa ei säästellä. Välillä resepti on ollut unoholassa tovin, mutta palaan sen äärelle kuitenkin uskollisesti vuodesta toiseen – ja syystä. Reseptistä voin kiittää yhtä parhaista ystävistäni, jonka kanssa meillä oli tapana lukioaikoina kokkailla koulun jälkeen. Tämä oli ystäväni bravuuri, ihanan kermainen, tuhti lohipasta, joka valmistuu vartissa.

Reseptissä voit hyvin käyttää lohifilettä, tai vaikkapa juhlista jäänyttä kylmä-, lämminsavu-, tai graavilohta. Olen kokeillut reseptiä kaikilla näillä, ja lopputulos on ollut joka kerralla erinomainen. Mustapippurisuudestaan huolimatta tämä lohipasta uppoaa hyvin myös pienille ruokailijoille. Kokeile – lupaan, että tykkäät! Tällaisia maistuvia vartin reseptejä ei ole kiireiseen arkeen koskaan liikaa.

Helppo lohipasta valmistuu vain muutamaa raaka-ainetta käyttäen. Kermaisen kastikkeen salaisuus piilee mustapippurituorejuustossa, jota ei kastikkeessa säästellä. Tähän voi hyvin käyttää myös tähteeksi jääneet lohet jääkaapin perukoilta. Alla olevasta ohjeesta valmistuu varsin suuret annokset, josta syö tarpeen mukaan myös pienempikin ruokailija.
lohipasta_reseptikuva-

Helppo lohipasta (2:lle):

Tarvitset:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
loraus oliivilöljyä
200 g lohta (kylmä-, lämminsävy -tai graavilohikin käy erinomaisesti)
2 dl ruokakermaa
100 g leikattavaa mustapippurilla kuorrutettua tuorejuustoa (esim. Pirkka)

200 g tagliatelle-pastaa

Viimeistelyyn:
parmesan-juustoa

Valmistusohje:
Laita pastavesi kiehumaan, ja laita pasta keittymään pakkauksen ohjeen mukaan. Älä keitä pastaa ylikypsäksi, siihen saa jäädä napakka purutuntuma.

Kuullota kuorittuja ja hienonnettuja sipuleita keskikuumalla pannulla oliiviöljyssä kunnes ne pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää viipaloitu lohi sipuleiden joukkoon ja anna lohen kypsyä tovi. Kaada myös kerma ja lisää kuutioitu mustapippurijuusto kastikkeeseen. Anna juuston sulaa ja kastikkeen hautua sillä välin kun pasta kiehuu. Huuhtele pasta ylimääräisestä vedestä ja kääntele se huolellisesti kastikkeeseen. Tarjoile pasta heti höyryävän kuumana. Halutessasi voit raastaa pastan pinnalle parmesan-juustoa, mutta se toimii erinomaisesti myös ilman sitä.

Mikä on sinun suosikkipastasi?

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!