Linssipasta on superherkullinen, edullinen  ja nopeavalmisteinen arkiruoka koko perheelle. Tämä tomaattinen pasta on mukavaa vaihtelua klassiselle pasta bologneselle – ja sen proteiininlähteenä toimii maukkaat ja ravinteikkaat punaiset linssit. Käytin reseptissä valmiiksi kypsennettyjä linssejä suolaliemessä, mikä nopeutti annoksen valmistusta entisestään. Kastike valmistuu noin kymmenessä minuutissa – eli ruoka on pöydässä reilussa vartissa. Viimeistelin pastan kourallisella jääkaapista löytynyttä fetajuustoa, mutta sen voi hyvin jättää reseptistä pois tai korvata vaikkapa klassisella parmesan-juustolla.


Linssipasta (4:lle)

Tarvitset:
400g spagettia
suolaa keitinveteen

loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 isohkoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 tkl (yht  460 g) punaisia keitettyjä linssejä
400g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyrettä
2 dl kermaa
sormisuolaa
mustapippurirouhetta
parikajauhetta
ripaus sokeria
(150 g fetajuustokuutioita)

Valmistusohje:
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan reilusti suolatussa vedessä. Spagetin kiehuessa kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit paistinpannulla oliiviöljyssä läpikuultaviksi ja pehmeiksi. Lisää ylimääräisestä nesteestä valutetut linssit pannulle. Lisää myös tomaattipyre, suola, mustapippuri, paprikajauhe ja sokeri. Kuullota seosta vielä tovi pannulla kevyesti sekoitellen. Lisää sipuli-linssiseokseen tomaattimurska ja anna kastikkeen kiehua ja saostua kevyesti noin viiden minuutin ajan. Lopuksi lisää kastikkeeseen kerma sekoittaen. Anna kastikkeen kiehahtaa uudelleen ja tarkasta maku. Tarvittaessa lisää mausteita. Valuta kypsä spagetti ylimääräisestä nesteestä ja kaada se linssikastikkeen joukkoon. Kääntele spagetti huolellisesti kastikkeeseen, ja viimeistele annos halutessasi fetajuustokuutioilla. Nauti pasta heti höyryävän kuumana.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!