Löysin mökkikasvimaan vierestä viidenkymmenen metrin säteeltä kolme litraa kantarelleja. Mikä jättipotti! Nappasin perunapellosta kantarellien kaveriksi varhaispottuja, jotka keitin ja paahdoin uunissa. Ihanan peltiruoan kruunaa kermaviili-fetakastike ja tuoreet yrtit. Todella simppeliä, ja niin hyvää!

Kantarelli-perunapelti (2:lle hengelle)

Tarvitset:
varhaisperunoita (n. 12 pientä perunaa)
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa

Sieniseos:
1 l kantarelleja
2 rkl voita
3 kevätsipua varsineen
suolaa
mustapippurirouhetta

Feta-kermaviilikastike:
200 g kermaviiliä
1 dl fetajuustoa murennettuna
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippurirouhetta
2 rkl sitruunamehua

Viimeistelyyn:
tuoretta korianteria/lehtipersiljaa/ruohosipulia

Valmistusohje:
Keitä perunat kypsiksi. Kaada perunoista ylimääräinen vesi pois ja asettele perunat leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Littaa perunat kevyesti haarukalla siten, että perunan pinta hieman painuu ja kuori halkeaa. Lorauta perunoiden päälle oliiviöljyä ja ripottele hieman suolaa. Paahda perunoita 225-asteisessa uunissa n. 10-15 minuutin ajan, tai kunnes perunat ovat ottaneet pintaan kullanruskeaa sävyä.

Perunoiden kypsyessä putsaa ja huuhtele kantarellit huolellisesti. Kaada sienet kuivalle kuumalle paistinpannulle, ja anna ylimääräisen nesteen haihtua pois. Lisää voi ja hienonnetut kevätsipulit varsineen sienien joukkoon. Kuullota sipulit ja sienet kauttaaltaan voissa. Mausta seos suolalla ja mustapippurirouheella.

Valmista kastike lisäämällä murustettu feta kermaviilin joukkoon. Mausta sokerilla, suolalla, mustapippurirouheella sekä sitruunamehulla. Sekoita kastike huolellisesti.

Annoksen kokoaminen:
Ota perunat uunista. Kaada sieni-sipuliseos perunoiden päälle ja viimeistele annos feta-kermaviilikastikkeella sekä tuoreilla yrteillä. Tarjoile heti.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!