Helppo tonnikalapasta on arkiruokien parhaimmistoa, joka valmistuu vartissa. Kastike valmistetaan ihan rehellisestä purkkitonnikalasta, jota usein sattuu kaapissa olemaan purkki jos toinenkin. Kastikkeen pohjaksi kuullotetaan tavallista, ruoho- ja valkosipulia. Tonnikala valutetaan ylimääräisestä nesteestä ja se lisätään pannulle. Kastikkeen virkaa toimittaa ruokakerma ja annoksen aateloi mustapippurituorejuusto, joka tuo pientä potkua annokseen.

Mikäli haluat oikaista oikein kunnolla, voit napata kaupan pakastealtaasta mukaan pussillisen valmiiksi hienonnettua sipulisilppua. Tämä on meidän perheessä varmasti ostetuin pakastekasvis, sillä rakastan sipulia ja käytän sitä ruoanlaitossa reilusti. Ajan lisäksi tässä säästää kyyneliä. Sipuli on tärkeää hauduttaa keskilämmöllä riittävän pitkään, jotta siitä tulee pehmeää ja täysin läpikuultavaa. Tällöin sen makukin muuttuu hieman makeaksi. Mikään ei ole kamalampaa kuin hampaissa narskuva raaka kitkerä sipuli. Ei kuitenkaan kannata hämääntyä, sillä tämä resepti valmistuu aidosti vartissa. Kastike on helppo valmistaa pastan kiehuessa.

Mustapippurituorejuuston voi halutessaan jättää reseptistä pois, mutta se tekee kastikkeesta aivan supertäyteläisen. Kyseessä on siis tuo kiekkomainen kova tuorejuusto, joka on kuorrutettu mustapippurirouheella. Linkkasin reseptiin esimerkiksi tuon Pirkka Parhaat -mustapippurituorejuuston sillä olen saanut tästä muutamia kyselyitä. Mikäli skippaat tuorejuuston, muista maustaa kastike ripauksella suolaa ja mustapippuria!

Helppo tonnikalapasta on mukava arkiruoka, ja se maistuu myös perheen pienimmille ruokailijoille.

Helppo ohje tonnikalapastaan inspiraatiokuva
Helppo tonnikalapasta (2:lle)

Tarvitset:
200 g pastaa
suolaa keitinveteen

3 rkl öljyä
2 isoa sipulia (tai 200 g pussi sipulikuutioita pakasteesta)
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ruukku tuoretta ruohosipulia
1 prk tonnikalaa (vedessä tai öljyssä)
1 prk ruokakermaa
1 kpl mustapippurituorejuusto (esim. Pirkka Parhaat)

Valmistusohje:
Laita pastavesi kiehumaan suurehkoon kattilaan. Lisää keitinveteen suola. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Pastan kypsyessä aloita kastikkeen valmistus. Kuori ja silppua sipulit sekä hienonna ruohosipuli ja lisää ne pannulle. Kuullota sipuleita rauhassa keskilämmöllä kunnes ne muuttuvat täysin pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Lieden lämpötilan tulisi olla sellainen, että sipulit kärähdä. Lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä/öljystä valutettu tonnikala ja sekoita se sipulisilpun kanssa. Kaada pannulle myös ruokakerma ja murenna joukkoon mustapippurituorejuusto. Sekoita seos huolellisesti ja anna kastikkeen kiehahtaa. Anna hautua vielä tovin, kunnes pasta on kypsää.

Kaada ylimääräinen vesi pastasta ja tarjoile se tonnikalakastikkeen kera. Voit myös halutessasi sekoittaa kastikkeen ja pastan yhteen pannulla. Viimeistele annos halutessasi tuoreella ruohosipulilla.

Helppo tonnikalapasta kuvituskuva

Oletko pastafani? Kurkkaa myös tämän helpon ja nopean lohipastan resepti.

Lisää arkiruokareseptejä löydät blogin arkistosta Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!