Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

 

Vegaaninen parsapiirakka on ihana kevään ja pääsiäisen herkku, joka maistuu niin välipalana kuin kahvipöydässäkin. Tämän helpon ja nopean reseptin jujuna on kotimaisen perheyrityksen Deliciestin Ruoka Fraiche, joka on täysin kasvipohjainen tuote. Kyseinen Ruoka Fraiche on koostumukseltaan erinomainen erilaisiin piirakoihin, dippeihin, kastikkeisiin sekä täytteisiin. Se on maultaan todella pehmeä ja samettisen täyteläinen. Sillä voi korvata ruoanlaitossa käytettävät maitopohjaiset hapankermatuotteet vaivattomasti. Käytin tuota kasvipohjaista Ruoka Fraichea sekä piirakan pohjassa sitomassa kuivia aineita yhteen, sekä varsinaisessa täytteessä. Koostumukseltaan tuote on minun makuuni juuri sopivan jämäkkää.

Vegaanisen parsapiirakan täytteessä maistuu ihanan parsan lisäksi aavistus sitruunan kirpeyttä ja hapokkuutta – täydellinen kombo! Piirakan viimeistelee vegaaninen juustoraaste, joka antaa sille lisämakua. Niin sanotun tavallisen vegaanisen juustoraasteen sijaan piirakassa voisi hyvin käyttää myös vegaanista ”feta”juustoa, jota olen tupannut käyttämään eritoten suolaisissa leivonnaisissa. Parsat voi halutessaan ryöpätä nopeasti parin minuutin ajan kiehuvassa vedessä, mutta piirakka onnistuu oikein mainiosti myös ilman tätä vaihetta.

Raikas ja täyteläinen vegaaninen parsapiirakka on ihana herkku kevääseen sekä pääsiäiseen. Tällä helpolla ja nopealla reseptillä onnistut varmasti.

Vegaaninen parsapiirakka:

Tarvitset:

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
125 g vegaanista margariinia
2 rkl Deliciest Ruoka Fraichea

Täyte:
1 nippu tuoretta vihreää parsaa

200 g Deliciest Ruoka Fraichea
ripaus suolaa
ripaus mustapippurirouhetta
1 sitruunan kuori
1 rkl sitruunamehua
150 g vegaanista juustoraastetta

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Aloita piirakan valmistus taikinapohjan tekemisellä. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Nypi kylmä margariini joukkoon. Lisää massaan Deliciest Ruoka Fraiche ja sekoita taikinaksi. Muotoile taikinasta pallo käsien välissä ja laita se toviksi jääkaappiin tekeytymään täytteen valmistuksen ajaksi.

Käsittele parsat. Napauta parsojen puumainen varsiosa katki siitä kohtaa mistä parsa helposti napsahtaa poikki kun pitelet sitä käsissäsi taivuttaen molemmista päistä. Kuori vielä parsojen varsiosat kevyesti n. 4 cm matkalta.

Sekoita Deliciest Ruoka Fraiche, suola, mustapippuri, sitruunan kuori ja mehu sekä juustoraaste keskenään.

Painele taikina margariinilla rasvatulle piirakkavuoalle reunoja myöden. Kumoa täyte tasaisesti piirakkapohjalle, ja asettele parsat sen päälle.

Paista parsapiirakkaa uunin keskitasolla n. 30 minuutin ajan tai kunnes piirakka on saavuttanut kauniin kullanruskean paistopinnan.


Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

Oletko piiraiden ystävä? Kurkaa myös resepiarkistostani tämän erinomaisen fetapiirakan ohje! Parsan ystäville suositteen muun muassa tätä parsarisoton ohjetta.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta. Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!