Parsakauden klassikkoherkku on täyteläinen, mutta raikas ja hapokas risotto jossa maistuu mm. salottisipuli, valkoviini, sitruuna sekä tuore vihreä parsa. Parsarisotto viimeistellään parmesanilla sekä lehtipersiljalla.
Parsarisotto_reseptikuva_

Parsarisotto (4:lle)

Tarvitset:
nippu vihreää parsaa
1 l kasvislientä
2 rkl voita
2 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
3 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
1 sitruunan mehu
vastarouhittua mustapippuria

Viimeistelyyn:
parmesan-juustoa

Valmistusohje:
Huuhtele parsat ja napsauta niistä puumainen tyviosa pois. Mikäli parsat ovat paksuja, kuori myös varret kevyesti. Keitä parsoja kasvisliemessä n. 6 minuutin ajan ja nosta ne sivuun toviksi. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne voissa pehmeiksi. Lisää joukkoon riisi, ja anna myös riisin kuullottua hetken. Lisää kasariin keitinvetenä käytettyä kasvislientä vähän kerrallaan kun edellinen neste on imeytynyt riisiin. Kaada lopuksi risoton joukkon valkoviini, ja keitä riisi kypsäksi, eli yhteensä noin 20 minuutin ajan. Tarkista riisin kypsyys. Lisää joukkoon pilkotut parsat. Mausta risotto hienonnetulla tuoreella lehtipersiljalla, sitruunamehulla sekä mustapippurilla. Sekoita risotto kertaalleen ja viimeistele annokset parmesan-juustolla.

Parsarisotto_ohje_

Joko teillä on herkuteltu parsalla? Mikä on sinun luottoparsareseptisi?
Katso myös Tiskivuoren reseptit pekoniparsoihin sekä parsapiirakkaan.