Tiedättekö mistä tietää löytäneensä hyvän reseptin? Olen tehnyt tätä simppeliä fetapiirakkaa nyt kesälomalla ainakin neljä kertaa, ja se maistuu joka kerta yhtä hyvältä ellei jopa paremmalta. Fetan lisäksi piirakassa maistuu tuoreet kirsikkatomaatit, aromikas basilika sekä ihanan suolaiset kokonaiset oliivit. Piirakan juju on kuitenkin sen pohjassa, joka on ihanan paksu, pehmoinen ja mehevä. Kiitokset taikinan reseptiikasta menee Uusi Kuu -blogin Emilialle.Paras fetapiirakka (12:hengelle)

Pohja:
5 dl vehnäjauhoja
2,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
0,5 tl sormisuolaa
75 g kylmää voita
1,5 dl maitoa

Täyte:
150 g fetajuustoa
200 g kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta basilikaa
50 g vihreitä kivettömiä oliiveja
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
ripaus mustapippurirouhetta
150 g emmental-mozzarellaraastetta

Valmistusohje:
Aloita fetapiirakan teko pohjan valmistuksella. Laita uuni kuumenemaan  200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet huolellisesti keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kylmä voi ja nypi taikina käsin murumaiseksi. Lisää vielä joukkoon maito ja vaivaa taikinaa hetki, jotta se hieman sitkostuu. Levitä taikina tasaisesti n. 24 senttisen irtopohjapiirakkavuoan pohjalle sekä reunoille.

Ripottele pohjan päälle kuutioitu fetajuusto, halkaistut kirsikkatomaatit, basilikanlehdet sekä oliivit. Sekoita kermaviili, kananmuna ja mustapippurirouhe  kulhossa keskenään ja kaada massa tasaisesti piirakkatäytteiden päälle. Viimeistele piirakka juustoraasteella. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 30 minuutin ajan tai kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.