Munakoisoteriyaki on yksi meidän perheen ehdottomista lemppariruoista. Se on aivan tolkuttoman hyvää, ihanan tahmaista suolaisenmakeaa herkkua, joka tarjoillaan höyryävän kuuman jasmin-riisin kera. Annos viimeistellään seesaminsiemenillä sekä suolapähkinöillä. Minulta oli päässyt tuore korianteri loppumaan, mutta lisäisin sitä vielä muutaman lehden valmiin annoksen kruunuksi.

Ja te jotka luulette, ettette pidä munakoisosta – olette väärässä. Olen nimittäin  onnistunut käännyttämään tällä reseptillä muutamankin munakoison vihaajan kelkan. Anna siis koisolle mahdollisuus! Munakoiso on tässä ruoassa rakenteeltaan ihanan pehmeää ja karamellisoitunutta. Reseptissä proteiinin virkaa toimittaa kaurapala, mutta sen voi yhtä hyvin vaihtaa esimerkiksi tofuun tai jättää kokonaan pois. Annos toimii sellaisenaan myös erinomaisesti pelkän munakoison voimin. Teriyakikastikkeen valinnassa kannattaa kiinnittää hieman huomiota sen suolapitoisuuteen – ja ottaa vähäsuolaisin vaihtoehto. Olen itse tykästynyt Pirkan teriyakikastikkeeseen, joka toimii reseptissä mielestäni erinomaisesti.

Munakoisoteriyaki (2:lle)

Tarvitset:
3 rkl seesamiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 mieto chili
inkivääriä peukalon pään kokoinen pala

2 dl teriyakikastiketta (esim. Pirkka)
1 rkl ruokosokeria
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl vähäsuolaista soijaa

1 munakoiso
1 pkt (160 g) kaurapalaa

Viimeistelyyn:
1 tl seesaminsiemeniä
1 rkl suolapähhkinöitä

Lisukkeeksi:
keitettyä jasmin-riisiä

Valmistusohje:
Kuullota kuorittuja, hienonnettuja sipuleita ja inkivääriä sekä chiliä seesamiöljyssä kuumalla pannulla. Lisää teriyakikastike, ruokosokeri, riisiviinetikka ja soija pannulle. Sekoita seos huolellisesti ja anna sen kiehahtaa. Kuutioi munakoiso tasakokoisiksi paloiksi, ja lisää se pannulle teriyakiseokseen. Anna munakoison kyspsyä ja pehmetä kastikkeessa keskilämmöllä noin 15 minuutin ajan. Kuutioi myös kaurapala ja lisää se pannulle. Kääntele seosta kevyesti vielä muutaman minuutin ajan ja tarjoile teriyaki keitetyn jasmin-riisin kera. Viimeistele annos seesaminsiemenillä sekä suolapähkinöillä.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille. Vegereseptejä voit kurkkia täältä.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!