Käväisin torilla ja nappasin mukaani puolukoiden lisäksi muutaman litran ihanan muhkeita ja kirpakoita karpaloita. Fiilistelin taannoisessa postauksessa ruispuolukkapuuron reseptiä, ja päätin kokeilla samaa ohjetta karpaloista valmistettuna. Superhyvä herkku aamu- tai välipalaksi, myös perheen pienemmille. Laitoin reseptiin selkeästi totuttua vähemmän sokeria, mutta mielestäni makeutta on silti riittävästi – etenkin jos puuron tarjoilee maidon kera. Pakastin loput karpalot ja kuulisinkin mielelläni teiltä suosikkireseptejänne, sillä pakkaseen jäi vielä useampi pussukka marjoja.

 
Karpalovispipuuro (4:lle)

Tarvitset:
1,5 l vettä
3,5 dl karpaloita
3,5 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
1 dl sokeria

Lisukkeeksi:
maitoa/kauramaitoa
sokeria
muutama tuore karpalo

Valmistusohje:
Kiehauta vesi kattilassa. Kaada joukkoon karpalot. Lisää myös jauhot osissa koko ajan vispilällä huolellisesti sekoittaen. Anna puuron kiehua mahdollisimman miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Sekoittele puuroa välillä, jottei se pala pohjaan. Ota kattila liedeltä ja lisää sokeri. Sekoita kertaalleen. Tarkasta maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Anna puuron jäähtyä kunnolla.  Voit antaa puuron jäähtyä jääkaapissa yön yli. Vispaa puuro kuohkeaksi ja ilmavaksi vaahdoksi yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Tarjoile tuoreiden karpaloiden, maidon ja sokerin kera.

Puolukoiden ystävien kannattaa myös katsastaa perinteisen ruispuolukkapuuron resepti täältä. Kokeile myös herkullista puolukkagalettea. Muita jälkiruokareseptejä löydät arkistostani.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!