Siskoni on himosienestäjä, joka käy metsässä useamman kerran viikossa siihen saakka kunnes lumi satelee maahan. Hän kävi meillä taannoin kylässä, ja toi tuomisina viitisen litraa herkullisia suppiksia. Käytin valtaosan sienistä heti, mutta sain jemmattua osan myös pakkaseen. Simppeli suppilovahveropizza on sienikauden vakkariherkku, joka maistuu varmasti. Tässä yksinkertaisessa pizzareseptissä pääpaino on ohuen rapeassa pohjassa, jota ryydittää sopivan hapan ranskankerma, ihanat sienet ja täyteläinen juusto. Koko komeuden kruunaa tuore rucola.

Suppilovahveropizza (4 pienehköä pizzaa)

Tarvitset:

Pohja:
375 g 00-vehnäjauhoja
2 g (1 tl) kuivahiivaa
1 tl suolaa
2,5 dl kylmää vettä
0,4 dl hyvälaatuista oliiviöljyä

Täyte:
200 g ranskankermaa
1 l suppilovahveroita
300 g mozzarella-juustoraastetta

Viimeistelyyn:
tuoretta rucolaa
(4 rkl smetanaa)

Valmistusohje:
Sekoita vehnäjauhot, kuivahiiva ja suola keskenään. Lisää joukkoon kylmä vesi ja oliiviöljy. Vaivaa kunnes taikina on sileää, mutta vielä tahmeaa. Jaa taikina neljään osaan, ja pyöräytä ne palloksi. Nosta taikinapallot vuokaan, voitele ne öljyllä ja peitä kelmulla. Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa yön yli.

Laita uuni kuumenemaan maksimilämpötilaan. Anna paistopellin kuumentua uunin lämmössä. Kauli yön yli levänneet pizzapohjat ohuiksi pyörylöiksi leivinpaperin päälle.

Puhdista suppilovahverot huolellisesti, ja ota niistä ylimääräinen neste pois kuumalla pannulla paistaen.

Levitä ranskankerma ohuelti pizzapohjille. Lisää sienet ja juustoraaste.

Siirrä pizzapohjat varovasti uunissa kuumenneille pelleille, ja paista niitä noin 5-8 minuutin ajan, tai kunnes juusto on sulanut ja pizzan pinta on kauniin kullanruskea.  Viimeistele pizzat tuoreella rucolalla ennen tarjoilua.


Halutessasi voit viimeistellä pizzat muutamalla pienellä nokareella smetanaa, mielestäni se sopii ihanasti suppilovahveroiden kaveriksi.

Sienfanit hoi, tässä linkki jo hyvissä ajoin joulunajan parhaasen smetanaiseen sienisalaattiin.
Mikä on sinun suosikki sienireseptisi?

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!