Olin taannoin kylässä bloggaajakollega Hannan luona. Hän tarjoili meille ihanaa puolukoista tehtyä ruisvispipuuroa, johon ihastuin välittömästi. Herkkua oli pakko kokeilla heti myös kotona. Jostain kumman syystä olen aina valmistanut puolukkapuuron mannaryyneistä, eikä ruisjauhot ole käyneet mielessäni lainkaan. Ruisjauhoista valmistettu puolukkapuuro on samettisen pehmeää ja täyteläistä, ja maistuu niin jälkkärinä kuin välipalanakin myös perheen pienimmille. Laitoin reseptiin puolet vähemmän sokeria, ja mielestäni puuro on riittävän makeaa näinkin. Lisää siis ensin desilitra sokeria, tarkasta maku ja lisää tarvittaessa. Toinen hyvä vaihtoehto on ripsauttaa sokeria hieman valmiin puuron päälle. Puurossa voi käyttää puolukoiden sijaan myös esimerkiksi punaherukoita. Nyt jos koska kannattaa herättää tämä lapsuuden herkku henkiin, lupaan että tykkäät!

Ruisvispispipuuro puolukoista on samettisen pehmeä herkku, joka maistuu jälkkärinä ja välipalana myös perheen pienemmille.

Ruisvispipuuro puolukoista (4:lle)

Tarvitset:
1,5 l vettä
3,5 dl puolukoita (tuore tai pakaste)
3,5 dl karkeita täysjyväruisjauhoja
1 dl sokeria

Lisukkeeksi:
maitoa/kauramaitoa
sokeria

Valmistusohje:
Kiehauta vesi teräskattilassa ja lisää joukkoon puolukat. Lisää myös jauhot osissa koko ajan huolellisesti kierrevispilällä reippaasti sekoittaen. Anna puuron kiehua mahdollisimman miedolla lämmöllä noin tunnin ajan. Sekoita välillä, ja varmista ettei puuro pääse palamaan pohjaan. Ota puuro liedeltä ja lisää sokeri. Sekoita kertaalleen ja anna puuron jäähtyä kunnolla. Voit hyvin antaa puuron jäähtyä jääkaapissa yön yli. Vispaa puuro kuohkeaksi ja tarjoile maidon ja sokerin kera.

Onko ruisversio perinteisestä vispipuurosta sinulle tuttu herkku?

Puolukkasesonki on nyt parhaimmillaan.Kurkkaa ihanan puolukkagaleten resepti täältä.
Muita jälkiruokareseptejä löydät arkistostani.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!