deliciest_logo
Kauniin rustiikkisessa galetessa maistuvat sesongin puolukat. Pehmeän taikinakuoren salaisuus piilee smetanassa.
 puolukkagalette_ohje

 

Puolukka-galette

Tarvitset:
100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
2 rkl sokeria
teelusikan kärjellinen suolaa
200 g Deliciest-smetanaa

Täyte:
150 g Deliciest-smetanaa
1 kananmuna
1 dl sokeria
400g puolukoita

Tarvitset myös:
1 kananmuna voiteluun
ripaus tomusokeria galeten pinnalle

Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita taikinan valmistamisella. Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi. Lisää voin joukkoon vehnä- ja ruisjauhot, sokeri sekä suola. Vaivaa taikina käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon smetana ja vaivaa taikina uudelleen tasaiseksi. (Taikina on tarttuvaa ja pehmeää). Kerää taikina pyöreäksi palloksi jauhotetuin käsin. Painele taikinapallo pyöreäksi ohueksi levyksi leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille.

Seuraavaksi valmista täytemassa. Sekoita smetana, kananmuna ja sokeri tasaiseksi massaksi ja lusikoi se taikinan päälle tasaisesti siten, että taikinan reunoista noin 3cm jää paljaaksi. Ripottele seoksen päälle puolukat. Käännä taikinan paljaat reunat smetana-puolukkaseoksen päälle ja voitele ne kananmunalla. Paista galettea uunin keskitasolla n. 30-40 minuutin ajan. Anna galeten jäähtyä ja koristele se ripauksella tomusokeria ennen tarjoilua.

 

Piiraan salaisuus piilee taikinassa, jossa käytin smetanaa. Smetana on myös galeten täytteen salainen ainesosa, joka tekee piiraasta sopivan täyteläisen kirpeiden puolukoiden rinnalla.

puolukkagalette_smetana_

Deliciest-smetana on pienen perheyrityksen valmistama tuote. Raikkaassa, mutta sitäkin maukkaammassa smetanassa on rasvaa vain parikymmentä prosenttia normaalin 40 prosentin sijaan. Tämä osaltaan mahdollistaa sen käytön erittäin monipuolisesti erilaisissa käyttötarkoituksissa, niin suolaisissa kuin makeissakin leivonnaisissa sekä tietysti ruoanlaitossa. Ja mikä parasta, tämän perheyrityksen smetana on kilohinnaltaan huomattavasti edullisempaa kilpailijoihin verrattuna!
Tuosta isosta 350g purkista riitti juuri sopivasti sekä taikinaan, että mehevään täytteeseen. Rakastan smetanaa piirakkatäytteissä, ja seuraavaksi piiraan täytteeksi pääsevät kasvimaalta nostetut viimeiset raparperit. Sadonkorjuu, se on ihmisen parasta aikaa.
 

Joko olet herkutellut puolukoilla?  Mikä on sinun lempparireseptisi puolukoista?

puolukka_galette_resepti

 

  Yhteistyössä Deliciest