Tämä kasvisnuudelikeitto valmistuu supernopeasti, ja siihen voi upottaa jääkaapin ja pakastimen perukoilta löytyvät kasvikset. Nuudelikeiton liemen maustaa misotahna, sitruunaruoho, inkivääri ja valkosipuli. Liemen täydentää pitkänhuiskeat varsiparsakaalit, seesamiöljyssä freesatut herkkusienet ja paksoi maissin kera. Todella helppoa, kevyttä, nopeaa ja hyvää! Nuudelikeiton kasvikset saavat jäädä ihanan rapsakoiksi, älä siis ylikypsennä niitä, etteivät ne muhjuunnu. Valmis kasvisnuudelikeitto tarjoillaan tulisen Sriracha-kastikkeen sekä soijan kera.
Helppo kasvis-nuudelikeitto (2:lle)
Tarvitset:
Liemipohja:
0,5 l vettä
2 rkl misotahnaa
1 tl sitruunaruohotahnaa
1 tl inkivääritahnaa
1 valkosipulinkynsi
3 kaffirlimetinlehteä
Keiton lisukkeet:
1 pkt varsiparsakaalia
2 rkl seesamiöljyä
1 paksoi
2 suurta herkkusientä
65 g riisinuudelia keitettynä
1 dl maissia
Viimeistelyyn:
Sriracha-kastiketta
Soijakastiketta
Valmistusohje:
Mittaa vesi, miso-, sitruunanruoho- ja inkivääritahna kattilaan. Lisää joukkoon myös kuorittu ja hienonnettu valkosipulinkynsi sekä kaffirlimetinlehdet. Anna liemen kiehahtaa rauhassa. Suikaloi herkkusienet sekä paksoi, ja freesaa ne kevyesti kuumalla pannulla seesamiöljyssä. Lisää liemeen napakaksi keitetyt varsiparsakaalit ja pakkauksen mukaan keitetyt nuudelit. (Varo keittämästä varsiparsakaaleja ylikypsäksi, ne saavat jäädä hieman rapsakoiksi). Kaada myös herkkusienet, paksoi ja maissi nuudelikeittoon. Annostele keitto kulhoihin ja viimeistele ne Sriracha- ja soijakastikkeella.
Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.
Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!