Olen kokkailut viimeaikoina todella paljon nuudeleita eri muodoissaan.  Ehkäpä siinä piileekin niiden suosion salaisuus. Nuudelit maistuvat ihanalta keitoissa, salaateissa tai pannulla paistettuna. Viimeaikainen suosikkikomboni on kuitenkin ollut yhdistää juuri sopivan chiliset nuudelit bowliksi, jossa on paljon raikkaita kasviksia. Suikaloin tuoreen kurkun ja porkkanan ohuiksi nauhoiksi – näin ne tuovat samalla rapeaa suutuntumaa kokonaisuuteen. Proteiinin virkaa annoksessa toimittaa nopeasti keitetyt soijapavut sekä broilerinjauheliha. Broilerin voi halutessaan  korvata vaikkapa rapeaksi paistetulla tofulla, kaurapalalla tai ravuilla.

Annoksen varsinainen juju on kuitenkin nuo ihanat riisinuudelit, jotka kylvetetään herkullisessa gochujang-soossissa. Gochujang on siis aito korealainen chilimaustetahna, joka valmistetaan käymismenetelmän avulla. Se on koostumukseltaan tahnamaista – ja siinä on upea maku. Se tuo aasialaishenkisiin ruokiin todella herkullisen maun, mutta se ei ole kuitenkaan polttavan tulista. Ja toki tulisuusastetta voi säädellä tahnan määrää muuttamalla.

Gochujang-tahnaa on jo saatavilla varsin mukavasti suurempien supermarkettien maustetahna-osastolta. Meillä tätä herkkua on mennyt jo useampi paketti, ja olen käyttänyt tätä reippaasti myös erilaisissa marinadeissa. Postauksen reseptin koukuttava gochujang-soossi on napattu  Kokit ja potit -blogin Hannelelta, mutta muokkasin sitä hieman sen mukaisesti mitä jääkaapistamme löytyi. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, lupaan ettet pety!

gochujang_nuudelikulho_

Gochujang-nuudelikulho (2 annosta)

Tarvitset:
100 g riisinuudeleita

Gochujang-kastike:
1 rkl gochujang-tahnaa
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl rypsiöljyä
1 tl tuoretta inkivääriraastetta
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

Kanatäyte:
2 rkl seesamiöljyä
300 g broilerin jauhelihaa
ripaus suolaa
1 tl mustia seesaminsiemeniä

Bowlin muut lisukkeet:
puolikas kurkku ohueksi suikaloituna
2 porkkanaa ohueksi suikaloituna
1 dl edamamepapuja keitettynä
1 avokado viipaloituna

Viimeistelyyn:
kevätsipulia
vähäsuolaista soijaa

Valmistusohje:
Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Nuudelien kiehuessa sekoita kaikki kastikeainekset yhteen kulhossa. Valuta nuudelit ylimääräisestä vedestä lävikköä apuna käyttäen. Kumoa kastike ja nuudelit paistinpannulle, ja sekoittele kunnes seos kuumenee ja kastike tarttuu nuudeleihin.

Nuudelien keittyessä ruskista broilerinjauheliha seesamiöljyssä pannulla. Mausta ripauksella suolaa sekä seesaminsiemenillä.

Keitä edamamepavut pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta ne ylimääräisestä vedestä.

Suikaloi kurkku ja porkkanat. Viipaloi avokado.

Kasaa annos asettelemalla nuudelit, broilerinjauheliha, kurkku- ja porkkanasuikaleet, edamamepavut sekä viipaloidut avokadonpuolikkaat kulhoihin. Viimeistele annokset halutessasi kevätsipulilla. Mikäli kaipaat kulhoon vielä ekstramakua, niin lorauta joukkoon tilkka soijakastiketta.

gochujang_nuudelit_reseptikuva

Oletko nuudelien ystävä? Hyvä! Kun tämä ylläoleva resepti on kokeiltu, niin suosittelen lämpimästi kokeilemaan seuraavia reseptejä arkistostani:
– nuudelit maapähkinäkastikkeessa
– kasvis-nuudelikeitto
– helppo nuudelikeitto
– raikas nuudeli-rapusalaatti

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!