Tämä nopea ja helppo nuudelikeitto on ihana arkipäivän resepti, joka valmistuu alle puolessa tunnissa. Ja mikä parasta, siihen voi upottaa jääkaapin ja pakkasen perukoilta löytyvät kasvikset. Tällä kertaa lisäsin siihen ruskeita herkkusieniä, pakastemaissia ja porkkanaa. Nuudelikeiton liemi saa makunsa kaupan valmiista misotahnasta, soijakastikkeesta, inkivääristä, valkosipulista ja chilistä. Sopan proteiininlähteen virkaa toimittaa kaurapala sekä hieman  löysäksi keitetty kananmuna. Annoksen viimeistelee tuore kevätsipuli ja korianteri.

Nopea nuudelikeitto (2:lle)

Tarvitset:

Keiton liemi:

1 l vettä
3 rkl misotahnaa
3 rkl soijakastiketta
1 tl inkivääritahnaa
1/2 tl chilihiutaleita
2 valkosipulinkynttä

Keiton ainekset:
2 pkt (yht. 130 g) nuudelia
2 kananmunaa
3 rkl seesamiöljyä
1 pkt (160 g) kaurapalaa
4 ruskeaa herkkusientä
1 dl pakastemaissia
3 porkkanaa

Viimeistelyyn:
muutama kevätsipulinvarsi
kourallinen tuoretta korianteria
seesaminsiemeniä
Sriracha-kastiketta


Valmistusohje:
Laita keiton liemi tekeytymään. Mittaa vesi kattilaan misotahnan, soijakastikkeen, inkivääritahnan ja chilihiutaleiden kera. Pilko porkkanat ja laita ne kypsymään keittoliemeen. Anna porkkanoiden kiehua liemessä matalalla lämmöllä noin kymmenen minuutin ajan. Älä ylikypsennä porkkanoita, ne saavat jäädä napakoiksi. Lisää myös joukkoon kuoritut ja hienonnetut valkosipulinkynnet.

Valmista nuudelit erillisessä kattilassa pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ylimääräisestä vedestä ja huuhtaise ne nopeasti kylmän veden alla. Laita nuudelit toviksi syrjään odottamaan.

Keitä myös kananmunia omassa kattilassaan noin kuuden minuutin ajan. Säikäytä kananmunat kylmällä vedellä ja kuori ne.

Viipaloi kaurapala ja huuhdellut herkkusienet tasakokoisiksi viipaleiksi. Ota sieniin ja kaurapalaan pannulla kaunis paahtopinta. Lisää pakastemaissit nuudelikeiton liemeen ja anna niiden kiehua pari minuuttia. Lisää myös kaurapala ja sienet liemeen.  Anna keiton kiehahtaa. Annostele nuudelit syville tarjoiluastioille ja kauho liemi täytteineen nuudeleiden päälle. Viimeistele annokset kananmunanpuolikkailla, kevätsipuli- ja korianterisilpulla, seesaminsiemenillä sekä Sriracha-kastikkeella.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!