Raikas aasialaishenkinen nuudeli-rapusalaatti

 

Nuudeli-rapusalaatti (4:lle)

Tarvitset:
ruukku vihreää salaattia
rasia kirsikkatomaatteja
1 kurkku
2 avokadoa
60 g riisinuudelia

loraus seesam-öljyä
500 g raakoja jättiravunpyrstöjä

Salaatinkastike:
0,5 dl vettä
3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
3 rkl sesam-öljyä
1 limetin mehu
2 valkosipulinkynttä
puolikas tuore chili
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä

Viimeistelyyn:
ruukku tuoretta korianteria
2 dl ituja (esim. sinimailanen)
kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä
wasabi-seesaminsiemen maustesekoitusta (esim. Santa Maria)

Valmistusohje:
Piko salaatti, kirsikkatomaatit, kurkku ja avokado tarjoiluastialle. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta ylimääräinen vesi pois ja lisää nuudelit salaattipedille. Kypsennä jättiravut kuumalla pannulla ja lisää ne salaatin joukkoon. Valmista salaatinkastike sekoittamalla nesteiden joukkoon hienonnettu valkosipuli, inkivääri sekä chili. Purista kastikkeeseen limetin mehu ja sekoita kertaalleen. Kaada kastike salaatin päälle ja viimeistele kokonaisuus tuoreella korianterilla, iduilla, paahdetuilla pähkinöillä sekä wasabi-seesaminsiemen maustesekoituksella.