Nämä maapähkinänuudelit ovat ehdottomasti yksi parhaista nuudeliannoksista, jota olen koskaan valmistanut. Annos on supermaukas ja raikas, mutta samalla varsin täyttävä.  Ja mikä parasta, annos valmistuu todella nopeasti ja helposti alle 30 minuutissa. Alkuperäinen resepti on Chocochilin Elinan Chocochilin arkiruokaa -kirjasta peräisin, mutta otin vapauksia ja muokkasin sitä hieman sen perusteella mitä jääkaapin vihanneslokerosta sattui tällä kertaa löytymään. Voin muutoinkin lämpimästi suositella tuota kirjaa – siitä on tullut meidän perheen lempparikasvisruokakirja simppeleiden, mutta sitäkin maukkaampien reseptiensä vuoksi. Pidän myös siitä, että kirjan reseptit valmistuvat kivan kompaktilla raaka-ainemäärällä, ja valtaosa tuotteista löytyy tavallisen marketin hyllystä.

Nuudelit maapähkinäkastikkeella (2:lle hengelle)

Tarvitset:
1 pkt kaurapalaa (maustamaton)
2 valkosipulinkynttä
2 kevätsipulia
1 rkl seesamiöljyä
1 iso porkkana
iso kourallinen suikaloitua lehtikaalia
2 levyä riisinuudeleita (käytin soba-nuudeleita)

Kastike:
2 rkl maapähkinävoita (makeuttamatonta)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl hunajaa
0,5 dl vettä
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl Sriracha chili -kastiketta

Viimeistelyyn:
kevätsipulia hienonnettuna
suolapähkinöitä

Valmistusohje:
Pilko kaurapala tasakokoisiksi kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet ja silppua ne. Hienonna myös kevätsipulit varsineen. Kuullota kaurapalakuutioita sekä sipuleita  suurehkolla pannulla seesamiöljyssä kunnes sipulit ovat pehmenneet hieman ja kaurapala on ottanu pintaan kullanruskeaa paistopintaa.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti.

Valmista nuudeleiden kypsyessä kastike sekoittamalla ainekset huolellisesti keskenään. Tarkasta maku, ja lisää mausteita tarvittaessa.

Lisää pannulle sipuleiden ja kaurapalan joukkoon kuorittu ohueksi suikaloitu porkkana sekä lehtikaalisuikaleet. Paista seosta parin minuutin ajan. Kasvikset saavat jäädä rapeiksi. Kaada keitetyistä nuudeleista ylimääräinen vesi pois ja lisää ne pannulle. Kippaa myös kastike pannulle ja kuumenna annos sekoittaen.  Viimeistele nuudeliannos kevätsipulilla sekä suolapähkinöillä.

Löydät lisää arkiruokareseptejä arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!