Paistettu riisi eli fried rice on herkullinen ja varsin nopea arkiruoka, joka valmistuu edellispäivän ylijääneestä riisistä. Tätä reseptiä kokeiltuani olen alkanut aina keittämään riisiä tuplasatsin, jotta seuraavana päivänä voin paistaa riisin herkullisten lisukkeiden kanssa pannulla. Alla olevassa reseptissä on käytetty jättikatkaravunpyrstöjä, mutta tähän passaa mainiosti mm. tofu tai kaurapalakin. Ja kasviksia tuppaan myös varioimaan sen mukaan mitä jääkapista ja pakasteesta löytyy. Tämä on siis erinomainen hävikkiateria myös!

Paistettu riisi saa makunsa ihanan tahmeasta, suolaisenmakeasta osterikastikkeesta, mutta sen voi halutessaan maustaa myös ihan tavallisella soijakastikkeella. Annoksen viimeistelee tuoreet rapeat idut ja korianteri. Tulisen chilin ystäville suosittelen turauttamaan annoksen päälle vielä sriracha-kastiketta.

Paistettu riisi on mainio arkiruoka, joka maistuu myös perheen pienemmille ruokailijoille.

Paistettu_riisi_kuva_annoksesta

Paistettu riisi eli fried rice (4:lle)

Tarvitset:
4 rkl seesamiöljyyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä
1 porkkana
1 dl (pakaste)herneitä
6 dl keitetttyä riisiä
1 pss (n. 200 g) kuorittuja  jättikatkaravun pyrstöjä
1 dl (purkki)maissia
0,5 dl osterikastiketta
3 kananmunaa

Viimeistelyyn:
kourallinen mung-pavun ituja
kourallinen tuoretta korianteria
sriracha-kastiketta

Valmistusohje:
Kuullota kuoritut ja hienonnetut sipulit sekä inkivääri läpikuultavaksi ja pehmeäksi seesamiöljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon ohueksi siivuiksi höylätty/siivutetttu porkkana ja herneei. Kääntele seosta tovi pannulla, jotta porkkanat pehmenevät hieman ja herneet sulavat. Lisää joukkoon riisi. Sekoita kertaalleen. Seuraavaksi lisää pannulle jättiravunpyrstöt, purkkimaissi ja osterikastike sekoittaen. Riko kananmunat lasiin ja riko niiden rakenne haarukalla sekiottaen. Tee paistinlastalla ”kolo” paistetun riisin keskelle ja kumoa kananmunat sinne. Kun huomaat, että kananmuna alkaa hieman hyytymään, niin sekoitta massa pannulle kauttaaltaan. Kääntele paistettua riisiä pannulla kunnes kananmuna on kyspsynyt ja riisi alkaa ottamaan hieman paistopintaa.

Viimeistele paistettu riisi mung-pavun iduilla, tuoreella korianterilla ja sriracha-kastikkeella.

Oletko aasialaisen makujen ystävä?
Kurkkaa myös tämän raikkaan nuudeli-rapusalaatin tai katkarapu-wontonien ohje.

Lisää arkiruokareseptejä löydät arkistostani Arkisafkaa-merkinnän alta.
Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”Supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville sekä perheen pienemmille kokeille.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!