Kaupallinen yhteistyö: McVitie’s & Indieplace

McVitie’s haastoi minut luomaan simppelin, mutta näyttävän jälkiruoan loppuvuoden juhliin sekä illallisille. Rakensin jälkiruoan heidän uutuustuotteen ympärille. McVitie’s on brändinä perinteikäs ja tunnettu erityisesti klassisten Digestive-keksien luojana – ja nyt heiltä on saapunut kauppojen hyllylle ihastuttava uutuus – McVitie’s kaurakeksit. Yritys on valmistanut keksjä jo vuodesta 1839 lähtien, jolloin yrityksen perustaja Robert McVitie’s avasi puodin Englannin Edinburghissa, jossa liike on edelleen toiminnassa. Aitoa ja alkuperäinen Digestive-keksi ilahduttaa meitä keksinystäviä jo yli sadassa maassa!

Kuten kaikissa McVitie’sin tuotteissa, näissäkin on panostettu erityisesti korkeaan laatuun sekä makuun. Korkea kaurapitoisuus tekee kekseistä ihanan rapeita ja rouskuvia mehevällä kauraisalla maulla. Olen syönyt niitä sellaisenaan välipalaherkkuna, mutta ne soveltuvat myös erinomaisesti kruunaamaan erilaisia jälkiruokia ja leivonnaisia.

Luomassani jälkiruoassa McVitie’s-kaurakeksit toimivat annoksen perustana, jota ryyditetään kahdella erimakuisella pannacottakerroksella. Toisessa kerroksessa maistuu kinuski, ja toisessa valkosuklaa sekä kotimaiset karpalot. Kerrokset hyydytetään annosmaljoihin  lappeellaan, jolloin jälkiruoasta tulee näyttävä ja graafinen. Kerrospannacotat koristellaan hapokkain karpaloin, makealla kinuskilla, aromikkaalla rosmariinilla sekä McVitie’sin kaurakeksimurulla. Tämä jälkiruoka on täydellinen valinta loppuvuoden illallis- tai juhlapöytään. Mikäli tuo annosten lappeellaan hyydyttäminen tuntuu liian vaivalloiselta, voi kerrokset kaataa lasiin myös ihan sellaisenaan – lopputulos on näinkin kaunis.


Kerrospannacotta kinuskilla, karpaloilla & kauramurulla (4.lle)

Pohjakerros:
8 kpl McVitie’s-kaurakeksiä
4 tl rasvaa

Kinuskikerros:
4 dl kermaa
3 rkl kinuskikastiketta
4 liivatelehteä

Karpalo-valkosuklaakerros:
4 dl kermaa
150 g valkosuklaata
3 rkl karpalomehua
4 liivatelehteä

Koristeeksi:
4 tl kinuskikastiketta
4 rkl karpaloita
4 kpl McVitie’s-kaurakeksiä
4 oksaa tuoretta rosmariinia
2 tl tomusokeria

Valmistusohje:
Aloita kerrospannacotan valmistus murskaamalla keksit pieneksi muruksi. Sulata rasva ja sekoita se keksimurun joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi, ja annostele se neljään annosmaljaan kevyesti lusikalla taputellen.

Valmista kinuskikerros laittamalla liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma ja kinuski kattilaan, ja kuumenna se lähes kiehuvaksi. Puristele liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja lisää ne kerma-kinuskiseokseen huolellisesti sekoittaen. Aseta tarjoilumaljat tasaiselle alustalle hieman hieman kallelleen (tämä saattaa vaatia pientä asettelua  esimerkiksi keittiöpyyhettä apuna käyttäen) ja kaada massa laseihin hitaasti ja varovasti. Nosta annosmaljat hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Kun kinuskikerros on kokonaan hyytynyt annosmaljoihin, valmista karpalo-valkosuklaakerros. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kerma, pilkottu valkosuklaa ja karpalomehu kattilaan. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Puristele liivatelehdet ylimääräisestä vedestä ja lisää ne kerma-valkosuklaa-karpalomehuseokseen huolellisesti sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä hetken aikaa.

Käännä annosmaljat nojaamaan vastakkaiselle kyljelle, ja kaada jo hieman jäähtynyt massa varovasti ja hitaasti maljoihin. Anna annosten hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin, mieluusti yön yli.

Koristele kerrospannacotta kinuskikastikkeella, karpaloilla, kaurakeksimurulla sekä tomusokerilla.

Löydät lisää kivoja makeita reseptejä arkistostani ”jälkiruoka”-kategoriasta. Mikäli olet pannacotan ystävä, kurkkaa myös tämä versio, jossa kerman joukkoon lorautetaan kermalikööriä. Keväiseen pääsiäsipöytään puolestaan suosittelen hillakiilteellä kuorrutettua mämmi-valkosuklaapannacottaa.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!

Kaupallinen yhteistyö: McVitie’s