Mämmi-valkosuklaapannacotta valmistuu helposti ja on näyttävä herkku pääsiäispöytään. Annokset viimeistellään lakkakiilteellä ja koristellaan kuivatuin syötävin kukkasin.

Mämmi-valkosuklaapannacotta lakkakiilteellä (n. 8 annosta)

Tarvitset:
8 rkl mämmiä

4 liivatelehteä
6 dl kuohukermaa
0,75 dl sokeria
0,5 tl aitovaniljaa
120 g valkosuklaata

Lakkakiille:
1,5 dl paseerattua lakkaa
2 rkl sokeria
0,5 dl vettä
2 liivatelehteä

Viimeistelyyn:
2 tl kuivattuja syötäviä kukkasia

Valmistusohje:
Lusikoi mämmi tarjoiluastioiden pohjalle.

Seuraavaksi valmista valkosuklaamassa. Laita liivatelehdet likoamaan hetkeksi kylmään veteen. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja vanilja. Kuumenna seos lähes kiehuvaksi, ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa. Anna suklaan sulaa koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi seokseen ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet. Sekoita kertaalleen kunnes liivatelehdet ovat kokonaan liuenneet seokseen. Kaada seos annosmaljoihin mämmin päälle, ja laita ne viilentymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Valmista lakkakiille paseeraamalla lakat. Laita liivatelehdet likoamaan hetkeksi kylmään veteen. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita kunnes liivatteet ovat täysin liuenneet seokseen. Kaada liivate-sokerivesi paseerattujen lakkojen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada lakkakiille pannacotta-annosten päälle ja anna niiden hyytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.

Viimeistele annokset esimerkiksi kuivatuin syötävin kukkasin.


Maistuuko teille mämmi sellaisenaan, kerman kaverina vai täysin uudessa muodossa?

Kurkkaa myös muut pääsiäisteemaan sopivat herkkureseptit:
Kinderpiirakka
Lakritsipasha