Kaupallinen yhteistyö: Danerolles

Hehkuttelin taannoin Instagramin puolella vihdoinkin Suomen kahviloihin rantautuneita trendikkäitä, ja ah niin herkullisia mantelicroissantteja (croissants aux amandes). Tässä kehittelemässäni reseptissä käytetään herkullista kauppojen kylmähyllystä löytyvää Danerolles Croissants Classic -tuoretaikinaa, joka täytetään makealla mantelimassalla. Croissanttien pinta sivellään kevyesti kananmunalla ja niiden päälle ripotellaan manteli-voi-sokeriseos, joka karamellisoituu uunissa rapeaksi. Kullanruskeiksi paahdetut croissantit viimeistellään tomusokerilla. Helppoa, ja niin älyttömän hyvää! Täydellinen tarjottava kahvipöytään tai brunssille.

Meillä on usein jääkaapissa varalla Danerollesin tuoretaikinoita, sillä ne ovat varsin käteviä, monipuolisia ja nopeita käyttää. Purkki vain avataan – ja taikina on heti sellaisenaan käyttövalmista. Mikään ei voita tuoreiden leipomusten tuoksua esimerkiksi myöhäisellä viikonloppuaamiaisella. Klassisen croissant-taikinan lisäksi Danerollesilta löytyy valikoimista myös Croissant Party Mini (minicroissantit), Crispy Cinnamon Swirl (rapea kanelikierre) sekä  uutuutena Mini Pizza (pikkupizzat). Nuo pikkupizzapohjat ovat hurmaavia, ja ihania valmistaa vaikkapa perheen pienempien apukokkien kanssa. Mini Pizza -taikinaa on saatavilla tällä hetkellä K-Citymarketeista ja valikoidusti pienemmistä K-Supermarketeista sekä K-marketeista. Danerollsin taikinat ovat siis tuoretaikinaa, ja ne löytyy kauppojen kylmähyllyistä.

Alla olevassa reseptissä croissantit on täytetty mantelimassalla ja kuorrutettu mantelilla, voilla ja fariinisokerilla. Croissantit voi toki täyttää myös vaikkapa nutellalla tai erilaisilla suolaisillakin herkuilla, vain mielikuvitus on rajana!
Lisää reseptivinkkejä löydät Danerollesin kotisivuilta

Helpot mantelicroissantit (6 kpl)


Tarvitset:

1 prk Danerolles Croissants Classic -tuoretaikinaa
6 tl mantelimassaa

Voiteluun:
1 kananmuna

Kuorrute:
1 rkl mantelilastuja
1 rkl voita
1 rkl fariinisokeria

Viimeistelyyn:
1 tl tomusokeria

Valmistusohje:
Poista croissant-taikina kääreestään ja erottele valmiiksi esileikatut taikinapalat toisistaan. Sipaise kullekin palalle mantelimassaa ohuelti, ja rullaa ne croissanttien muotoon.  Asettele croissantit leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille ja voitele ne kevyesti kananmunalla. Sekoita mantelilastut, huoneenlämpöinen voi ja sokeri tasaiseksi massaksi. Lusikoi seos croissanttien päälle ja paista niitä 180-200 asteisessa uunissa 12-15 minuutin ajan tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Asettele croissantit tarjoiluastialle ja viimeistele ne ripauksella tomusokeria.


Tässä vielä kuva vinkkaamastani helppokäyttöisestä Mini Pizza -tuoretaikinasta, josta tulee kahdeksan somaa pikkupizzaa.
Kivaa naposteltavaa leffailtaan tai vaikkapa lastensynttäreille!

Pssst… Instagramin puolella on käynnissä herkullinen Danerolles-tuotearvonta, johon kannattaa ehdottomasti osallistua!

Makeiden herkkujen ystävät, arkistostani löydät paljon erilaisia jälkiruoka– ja leivonnaisreseptejä.
Croissantfaneille vinkkaan myös näistä mascarponetäytteisistä voisarvista.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta.


Kaupallinen yhteistyö: Danerolles