Lämmin fetasalaatti maistuu ihanalta kesällä, mutta toimii myös erinomaisesti syksyn kylmenevinä iltoina. Ja mikä parasta, tämä herkkusalaatti valmistuu nopeasti ja helposti latomalla kaikki ainekset uuninpellille paahtumaan. Niin yksinkertaista, mutta ah – niin herkullista! Lämpimän fetasalaatin maustaa simppelisti oliiviöljy, suola sekä mustapippuri. Kokonaisuuden viimeistelee itse tehdyt rouskuvat valkosipulikrutongit. Minun oli tarkoitus laittaa salaattiin myös oliiveja, mutta valitettavasti ne unohtuivat kaupan hyllylle – ensi kerralla nekin pääsevät testiin. Niin, ja mistä tietää osuneensa reseptin kanssa oikeaan? Siitä, että aikoo valmistaa samaa ruokaa heti seuraavana päivänä uudelleen.

Lämmin_paahdettu_fetasalaatti_reseptikuva

Lämmin fetasalaatti (2:lle)

Tarvitset:
5 perunaa
2 terttua kirsikkatomaatteja
4 kevätsipulia varsineen
6 pikkupaprikaa
1 pkt fetajuustoa
pari kourallista tuoretta pinaattia

hyvälaatuista oliiviöljyä
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
valkosipulikrutonkeja (nappaa resepti itse tehtyihin krutonkeihin täältä)

Valmistusohje:
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele ja lohko perunat noin kahdeksaan osaan perunoiden koosta riippuen. Asettele perunalohkot leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Lorauta perunalohkojen päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele aavistus sormisuolaa. Paahda perunoita uuni keskitasolla noin 15 minuutin ajan. Ota perunat uunista, ja laita pellille niiden kaveriksi kirsikkatomaattitertut, halkaistut kevätsipulit, lohkotut pikkupaprikat sekä fetajuustokuutio. Anna kaikkien ainesten paahtua uunissa vielä noin 10 minuutin ajan. Kasvikset saavat jäädä hieman napakoiksi, kunhan ne ovat ottaneet itseensä kauniin paahteisen kullanruskean värin.

Annoksen kokoaminen:
Laita huuhdeltu ja kuivattu pinaatti tarjoiluastian pohjalle. Kasaa salaattipedin päälle paahdetut kasvikset sekä fetajuusto. Viimeistele annos vielä valkosipulikrutongein, lorauksella oliiviöljyä, sekä ripauksella sormisuolaa sekä pippuria.

Löydät reseptin itse tehtyihin valkosipulikrutonkeihin täältä.

Lämmin_fetasalaatti_kuva_resepti

Vinkkaa kommenttiboksiin sinun suosikkisi lämpimistä salaateista.
Seuraavaksi aion kokeilla Kokit ja Potit -blogista bongaamaani paahdettua munakoiso-kikhernesalaattia.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?