Tämänkin vuoden kesälomareissu suuntautui taas kerran Norjan rannikoille. Kalaonni oli kohdillaan, ja nostimme Jäämerestä useamman kymmenkilon turskaa ja seitiä. Vastapyydetty ja voissa paistettu kala on todellista herkkua, jota valmistan aina kalastusreissuillamme. Lisäkkeeksi riittää uudet perunat ja simppeli kastike.
Pannulla paistettu turska (4:lle)
Tarvitset:
1 suuri turska (kokonaispaino n. 2,5-3 kg) fileerattuna
voita
sormisuolaa
sitruuna
Lisukkeeksi:
keitettyjä perunoita
haluamasi kastike
Valmistusohje:
Perkaa, huuhtele ja kuivaa turska huolellisesti ja fileeraa se ruodottomaksi. Anna paistinpannun kuumentua kunnolla. Lisää lapsen nyrkin kokoinen pala voita pannulle ja anna sen sulaa. Asettele turskapalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Anna turskan kypsyä pannulla kunnes näet lihan selkeästi kypsyvän ja muuttuvan reunoilta valkoisemmaksi ja nahan ruskistuvan. Mausta turska sormisuolalla ja käännä paiston loppupuolella kala fileepuoli alaspäin pannulle hetkeksi. Hyvä nyrkkisääntö on kypsentää kala 2/3 osaa ajasta nahkapuoli alaspäin sekä 1/3 osa fileepuoli alaspäin. Viimeistele kala tuoreella sitruunamehulla, ja tarjoile fileet uusien perunoiden ja haluamasi kastikkeen kera.
Selaa lisää kalareseptejä täältä.
Ota Tiskivuoren Emäntä -ruokablogi seurantaan myös Instagramin puolella.
Hei,
Eksyin mahtavaan blogiisi hakiessani kokemuksia Le Creuset padoista. Sinulla on ilmeisesti juuri mattamusta pata mustalla emaloinnilla, Ehtisitkö kertoa kokemuksiasi siitä, näkyykö esim. Sormenjäljet padassa,? Minkä kokoinen patasi on?Olen vähän kahden vaiheilla kumman tilaan, mattamustan vai tavallisen valkoisella emaloinnilla. Minulla ei ole pataa joten maltan tuskin odottaa että pääsen kokeilemaan pataruokiasi. Kiitos jos ehdit vastata.
Moikka!
Hitsit, tuo patani ei valitettavasti ole Le Creuset – vaan jokin kymmeniä vuosia vanha isäni tuttavalta saatu suuri n. 5 litran pata.
Mutta mutta, ehkä tilaisin kuitenkin mustan, luulen että sen huolto ja puhtaanapito voi olla helpompaa kuin valkoisen.
Ihanaa syksyä,
Yst. Heidi