Postaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Floran kanssa

Yhdeksänkymmentä prosenttia ruoanlaitostani on  ihan tavallisten arkiruokien tekoa. Siispä suosin helppoja, järkevän hintaisia ja maukkaita reseptejä jotka valmistuvat nopeasti. Tässä postauksessa esitelty bataatti-linssikeitto on yksi perheemme lemppariarkiruoka, ja siihen voi helposti upottaa kaapin perukoille puoliksi unohtuneet sipulit, mausteet sekä juurekset. Keiton kruunaa superherkulliset valkosipulikrutongit, jotka valmistin jo hieman kuivahtamaan päässeistä bageleista. Ruokahävikkiä vastaan on helppoa taistella juuri tämän tyyppisten herkkujen avulla.

Flora haastoi minut pohtimaan taloutemme arjen pieniä vihreitä tekoja, joilla on merkitystä ympäristön ja itsemme kannalta. Kokkaan paljon, joten koen keittiössä ja ruoan äärellä tehtävät valinnat luontevaksi tavaksi vaikuttaa. Syömme kotona ja töissä enevässä määrin kasvisruokia ja osa kotikeittiön raaka-aineista tulee mökkikasvimaaltamme – todellista lähiruokaa parhaimmillaan. Olen erittäin iloinen meneillään olevasta ”vegebuumista”, sillä  toinen toistaan herkullisempia reseptejä pukkaa ovista ja ikkunoista tuoteuutuuksista puhumattakaan.

Ja mitä ruokapakkauksiin ja niiden ympäristöystävällisyyteen tulee – valitsemme kärryymme mahdollisimman kevyesti ja fiksusti pakattuja tuotteita, jotka ovat helppo kierrättää. Puolisoni on oikea kierrätyksen mestari, ja kierrätykseen kelpaamattomia sekajätteitä tulee taloudestamme viikkotasolla vain pienen pussukan verran! Olen iloinen, että ruokavalmistajat kiinnittävät enenevässä määrin huomiota ympäristöystävällisiin tuotepakkauksiin ja niiden kehittämiseen. Nuo postauksessa ja reseptiikassa vilahtavat Flora Ruoka- ja Kuohu -tuotteiden uudet näpsäkät  pakkaukset ovat helposti kierrätettäviä, ja ne voidaan uudelleensulkea käyttöjen välissä. Pakkauksen sisältöä ei tarvitse käyttää kerralla, ja tuote säilyy avattuna jääkaapissa jopa 5 päivää.

Ja vielä ruokahävikistä puheen ollen, olen hurahtanut ja jäänyt koukkuun erilaisiin hävikkiruoka-appseihin, joiden avulla voi ostaa pilkkahintaan ylijääneitä ravintola-annoksia, jotka muuten joutuisivat roskiin. Pyydän usein myös ravintolassa annoksestani ylijääneen ruoan mukaan doggybagiin, sillä hyvää ruokaa ei vain sovi hukata. Minkälaisia vihreitä arjen pieniä tai suuria tekoja teillä tehdään?


Tämä ihanan täyteläinen bataatti-linssikeitto on ehdoton lempparini! Siinä maistuu sipuli, chili, inkivääri sekä juustokumina. Keiton viimeistelee raikas turkkilainen jogurtti, tuore korianteri sekä ihanan rapsakat itse tehdyt valkosipulikrutongit. Keitto saa samettisen suutuntumansa Floran täyteläisestä kuohusta, joka on valmistettu kasviöljyistä, joihin on sekoitettu maitoa tuomaan täyteläistä makua ja koostumusta.

Täyteläinen bataatti-linssikeitto (4:lle)

Tarvitset:
vettä
1 iso bataatti
1 tlk (230 g) linssejä suolaliemessä

0,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
peukalon pään kokoinen pala inkivääriä
puolikas chili
1 tl juustokuminaa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl kuivattua korianteria
sormisuolaa
mustapippurirouhetta

1 prk (250 g) Flora Täyteläinen Kuohu 38 %

Viimeistelyyn:
turkkilaista jogurttia
hyvälaatuista oliiviöljyä
itsetehtyjä krutonkeja
tuoretta korianteria

Valmistusohje:
Kuori ja lohko bataatti, ja laita se keittymään siten, että vesi peittää lohkot. Bataattien kypsyessä kuori ja hienonna sipulit ja inkivääri. Pilko myös chili pieneksi. Kuullota sipuleita, inkivääriä ja chiliä keskilämmöllä oliiviöljyssä kasarissa kunnes sipulit pehmenevät ja muuttuvat läpikuultaviksi. Lisää joukkoon mausteet ja anna makujen tekeytyä pannulla muutaman minuutin ajan koko ajan kevyesti sekoittaen. Kun bataatti on pehmennyt ja kypsää, lisää joukkoon ylimääräisestä nesteestä valutetut linssit ja sipuli-mausteseos. Aja keittopohja sauvasekoitinta tai tehosekoitinta apuna käyttäen tasaiseksi massaksi. Lisää keiton joukkoon Flora täyteläinen kuohu 38 % ja anna sen kiehahtaa kevyesti. Tarkasta keiton maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Viimeistele keitto itsetehdyillä valkosipulikrutongeilla, turkkilaisella jogurtilla, lorauksella oliiviöljyä sekä tuoreella korianterilla. Ohje itsetehtyihin ihaniin valkosipulikritonkeihin löytyy alta.

Itse tehdyt valkosipulikrutongit

Tarvitset:
1 (kuivahtanut) leipä
iso loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
sormisuolaa

Valmistusohje:
Kuutioi leipä reiluiksi paloiksi. Lorauta kuumalle pannulle oliiviöljyä parin pieneksi hienonnetun kuoritun valkosipulinkynnen kera. Paahda leipäpalasia pannulla kunnes ne ovat kauniin ruskeita ja paahtuneita.


Flora Kuohu -tuotteissa on erityisen täyteläinen ja kermainen koostumus. Kannattaa myös muistaa, että ne sopivat ruoanlaiton lisäksi myös erinomaisesti jälkkäreihin!

Flora Ruoka -tuoteperheen tuotteissa on 30 % vähemmän tyydyttynyttä rasvaa kuin vastaavanlaisessa ruokakermassa. Seuraavaksi ajattelin lorauttaa pehmeän curryn makuista versiota aasialaishenkiseen kalakeittoon.


Kaupallinen yhteistyö: Flora