No niin, tässä se on – jokaisen anti-martan parsapiirakka. Kaunis kuin mikä, mutta valmistuu naurettavan helposti edullisista raaka-aineista. Pohjana käytetään valmista lehtitaikinalevyä, jolle näytetään vain hieman kaulinta.

Helppo parsapiirakka

600g lehtitaikinalevy
1 kananmuna voiteluun

nippu parsaa
suolaa keitinveteen

200g ranskankermaa
sitruunan raastettu kuori
3 kananmunaa

vastarouhittua mustapippuria
sormisuolaa

Ota lehtitaikinalevy sulamaan noin tuntia ennen piirakan valmistusta. Napsauta parsoista pois varren kova osa. Mikäli parsan varret ovat puumaisia ja paksuja, kuori niitä kevyesti kuorimaveistä apuna käyttäen. Kiehauta parsoja suolalla maustetussa vedessä muutaman minuutin ajan, ja laita ne talouspaperin päälle kuivumaan toviksi.
Kaulitse sulanut lehtitaikinalevy kevyesti suuremmaksi ja ohuemmaksi  siten, että saat parsat mahtumaan nätisti piirakkalevyn päälle. Asettele kaulittu taikinalevy sopivan kokoiseen uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Riko kananmunan rakenne kulhoon ja voitele taikinalevyn reunat kananmunalla. Pistele piirakkapohjaan haarukalla tasaisesti reikiä, ja esikypsennä sitä 200 asteisessa uunissa 10 minuutin ajan.
Pese sitruuna huolellisesti. Raasta sen kuori. Lisää raastettu sitruunan kuori ranskankermaan ja sekoita massa tasaisesti. Ota pohja uunista ja levitä ranskankerma-sitruunankuoriseos tasaisesti piirakkapohjalle.  Lado parsat vierekkäin ranskankerman päälle. Ripottele parsojen päälle vastarouhittua mustapippuria sekä sormisuolaa. Riko piirakan päälle vielä kolme kananmunaa ja paista piirakkaa 200 asteessa vielä noin 25 minuutin ajan. Valmista – Tiskivuoren Emäntä toivottaa hyviä kahvihetkiä kaikille (anti-)martoille ihastuttavan parsapiirakan kera!