Tiskivuorella starttaa tänään uusi postaussarja nimeltä arkisafkaa. Helppoa, edullista, mutkatonta arkiruokaa, josta jopa lapset tykkäävät. Ei monimutkaisia reseptejä tai kaukaa metsästettäviä raaka-aineita. Sarjan aloittaa kevyesti tuunattu makaronilaatikko.

Makaronilaatikko (4-6:lle)

loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
400g (naudan paisti)jauhelihaa
paprikajauhetta
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
280g (1 pss) ruis-kaurapastaa
suolaa keitinveteen
Kermamaito:
2 dl ruokakermaa
3 dl maitoa
2 kananmunaa
Laatikon pinnalle:
pari kourallista emmental-juustoraastetta
Valmistusohje:
Kuori ja pilko sipulit pieneksi. Kuullota sipulihakkelusta kuumalla pannulla oliiviöljyssä kunnes se pehmenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää joukkoon jauheliha ja ruskista se sipulin kanssa. Lisää mausteet ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.
Keitä pasta kattilassa ohjeen mukaisesti kypsäksi. Kaada jauheliha-sipuliseos ja valutettu pasta uunivuokaan sekoittaen. Valmista kermamaito vatkaamalla munien rakenne rikki maito-kermaseokseen. (Voit halutessasi hyvin käyttää seoksessa maustettua ruokakermaa. Löysin jääkaappimme perukoilta ”grillattu paprika”-ruokakerman, jonka lorautin laatikkoon). Kumoa massa tasaisesti uunivuokaan makaronilaatikon päälle. Lopuksi ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista uunin alaosassa 175 asteessa noin tunnin ajan.

Mitä mieltä olette arkisafka-postaussarjasta? 
Erityistoiveita reseptien suhteen?