Liemessä-blogin Jennin inspiroivasta Katukeittiö-ruokakirjasta julkaistiin kolmas painos hetki sitten. Kolmas painos sisältää Vietnamin katukeittiöistä tuttuja reseptejä, jotka ovat lahjakkaan bloggaajaystäväni Hannan käsialaa. Hanna tuntee vietnamilaisen keittiön salat, ja hänen ihanan bloginsa vietnamilaisten reseptien ansiosta päädyin tovi sitten kokkaamaan elämäni ensimmäisen pho-keiton.
Ennen kirjan painamista Hanna huhuili vapaaehtoisia koekaniineja testailemaan kirjaan valikoituneita reseptejä. Ilmoittauduin välittömästi testijoukkoihin. Kun sähköpostiini kilahti happaman kalakeiton resepti mutristin kulmiani epäilevästi. Mikä ihmeen hapan kalakeitto? Ja miten mihinkään kalakeittoon voi tulla ananasta? Hieman epäillen marssin kauppaan raaka-aineostoksille ja päätin antaa ananakselle mahdollisuuden.
Epäluuloistani huolimatta tartuin kauhaan ja lopputuloksena syntyi aivan mielettömän ihanan makuinen kalakeitto, jossa maistuu vieno sitruunaruoho, tamarind-kastike ja chili. Ja kyllä, se ananas sopii kokonaisuuteen kuin nenä päähän! Lusikoituani keittoa kituusini kaksi kulhollista raportoin Hannalle onnistuneesta kokeilustani riemuiten. Suosittelen, hapan kalakeitto on herkkua!
Hapan kalakeitto (Canh chua cá)
Tarvitset:
200 g katkarapuja
400 g vaaleaa kalafilettä tai 1 pieni siika
1,5 l kalalientä
3 rkl tamarindia
puolikas ananas
2 tomaattia
3 lehtisellerin vartta
2 rkl sokeria
1 rkl suolaa
1 rkl kalakastiketta
2 punaista chiliä
2 sitruunaruohoa
1 salottisipuli
4 valkosipulinkynttä
1 dl mung-pavun ituja
tuoretta korianteria
4 kevätsipulia
Valmistusohjeet: