Sillitartar on ihastuttava ja hienostunut alkupala illanistujaisiin, joulupöytään tai vaikkapa juhannukseen. Se maistuu parhaalta rapean ja ohuen näkkileivän päällä smetanalla, mädillä ja tuoreella tillillä koristeltuna. Ruokajuomaksi käy juhlavasti lasi kuohuvaa.

sillitartar_reseptikuva_nakkarin_paalla

Sillitartar_reseptikuva_

Sillitartar (8 annosta)

Tarvitset:
100g sillifileetä liotettuna
1 rkl kapriksia
1 punasipuli
1 keitetty kananmuna

Lisäksi:
8 piehköä viipaletta ohutta näkkileipää

Viimeistelyyn:
8 tl smetanaa
8 tl mätiä
tuoretta tilliä

Valmistusohje:
Liota sillifileet huolellisesti. Halutessasi voit käyttää myös valmiiksi liotettua, eli ns. kevytsuolattua silliä. Lisää pieneksi kuutioidun sillifileen joukkoon hienonnettu sipuli, kaprikset sekä murskattu kananmuna. Sekoita massa tasaiseksi ja lusikoi se näkkileiville. (Sillitartar kannattaa asettaa näkkileiville vasta juuri ennen tarjoilua, jotta näkkäri ei pääse vettymään).

Viimeistele annokset lusikallisella smetanaa ja mätiä. Koristele tuorein tillinoksin.


Oletko sillin ystävä?

Mikäli vastasit kyllä, kurkkaa näiden ihanien sillileivosten resepti tästä.
Klassisen smetanasillin ohjeen voit napata itsellesi täältä.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!