Kun makkaroiden ja lihan grillaus alkaa tylsistyttämään, on aika nakata lohi grilliin, jossa se valmistuu vaivattomasti.
Grillilohi (4:lle)
Tarvitset:
600 g lohifilee
1 sitruunan mehu
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
Koristeeksi ja makua antamaan:
1 sitruuna viipaloituna
1 lime viipaloituna
tuoretta tilliä
tuoretta persiljaa
Tarvitset myös:
Grillausalustan tai foliota
Lohi kypsentyy grillissä sulassa sovussa kasvisnyyttien ja muiden ruokien kanssa.
Valmistusohje:
Huuhtele kalafilee kylmällä vedellä. Asettele se nahkapuoli alaspäin joko grillausalustalle tai foliosta tehdylle alustalle, jonka reunat ovat nostettu ylöspäin. Purista kalan päälle sitruunasta mehu, sekä ripottele pinnalle sormisuolaa sekä mustapippuria. Viipaloi sitruuna ja limetti, ja asettele ne lohifileen päälle tasaisesti tillin ja persiljan kera. Grillaa lohta noin puolisen tuntia kannen alla, tai kunnes lohi on kypsää.
Onpa kaunis ruoka! ollaan kerran grillattu lohta, oli tosi hyvää 🙂 täytyy tehdä tänä kesänä vielä uudelleenkin ja noilla sun ihanilla härpäkkeillä.
Tämä taisi mullekin olla ensimmäinen kerta. Ja härpäkkeitä pitää aina olla! 😉
-Heidi