Takuuvarman murean pehmeät ribsit keitetään ja marinoidaan ennen grillaamista.
Aikaisempi ribs-ohje on yksi blogin suosituimmista postauksista, joten päätin toteuttaa reseptistä myös kesäisen grillissä valmistuvan version herkullisella bbq-marinoinnilla.
BBQ-ribsit grillissä (4:lle)
Tarvitset:
4 kpl possun kylkirivejä
Keitinveteen:
2 tl sormisuolaa
10 kpl kokonaista maustepippuria
muutama laakerinlehti
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl paprikajauhetta
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
BBQ-marinadi:
1 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl Worcestershire -kastiketta
2 rkl fariinisokeria
1tl dijon-sinappia
2 rkl tomaattipyrettä
hyppysellinen suolaa
hyppysellinen mustapippuria
Ribsien keittäminen:
Asettele possun ribsit suurehkoon kattilaan, ja lisää kattilaan vettä siten, että ribsit peittyvät kauttaaltaan. Lisää joukkoon suola, kokonaiset maustepippurit, laakerinlahdet, mustapippurirouhe sekä paprikajauhe. Kuori ja pilko sipulit pariin osaan, ja lisää kattilaan. Keitä ribsejä parisen tuntia miedolla lämmöllä. Lisää kattilaan lisää vettä keittämisen aikana tarpeen vaatiessa.
Marinadin valmistaminen:
Sekoita kaikki marinadin ainekset sekaisin ja anna kastikkeen tekeytyä hetken. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa.
Ribsien valmistelu ja grillaaminen:
Keittämisen jälkeen anna ribsien jäähtyä ja valele ne huolellisesti marinadilla. Voit antaa ribsien marinoitua ja maustua jääkaapissa kannellisessa astiassa jopa yön yli.
Grillaa ribsejä kuumassa grillissä molemmin puolin kunnes lihan pinta on paahteisen ja rapean ruskea. Valele ribsejä marinadilla muutamaan kertaan grillauksen aikana.
Herkkuribsejä! Vesi herahti kielelle!
Ei muuta kun rilli kuumaksi! 😀
-Heidi