T’ämä savulohitartar sopii lähes illalliselle kuin illalliselle alkupalaksi. Yksinkertaista, helppoa ja klassista. Maistuu takuulla viileän valkoviinilasillisen kera!
Savulohitartar basilikaöljyllä
Savulohitartar:
100g lämminsavulohta
100g ruohosipulituorejuustoa
1 tl dijon-sinappia
3 rkl herkkukurkkuja pieneksi kuutioituna
0,5 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Tarvitset myös:
4 viipaletta saaristolaisleipää
neidon salaattia
kirsikkatomaatteja
Basilikaöljy:
0,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
loraus limetinmehua
sormisuolaa
Savulohitartarin valmistus:
Leikkaa herkkukurkku pieniksi kuutioiksi. Laita tuorejuusto, dijon-sinappi ja herkkukurkkukuutiot kulhoon. Lisää joukkoon paloiteltu savulohi ja sekoita massa hyvin. Mausta seos hienonnetulla ruohosipulilla sekä sormisuolalla. Anna massan tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Basilikaöljyn valmistus:
Lisää tehosekoittimeen öljy, tuore basilika, sormisuola sekä loraus limetistä puristettua mehua. Aja massa tasaiseksi tehosekoittimessa. Voit käyttää tehosekoittimen sijaan valmistukseen myös sauvasekoitinta.
Annoksen kokoaminen:
Leikkaa saaristolaisleivät kahteen osaan kolmion mallisiksi paloiksi. Lisää niille reilusti savulohitartaria. Tarjoile leivät neidonsalaatin, kirsikkatomaattien ja basilikaöljyn kera.
15 lokakuun, 2014
Jätä kommentti