T’ämä savulohitartar sopii lähes illalliselle kuin illalliselle alkupalaksi. Yksinkertaista, helppoa ja klassista. Maistuu takuulla viileän valkoviinilasillisen kera!

Savulohitartar basilikaöljyllä 

 

Savulohitartar:
100g lämminsavulohta
100g ruohosipulituorejuustoa
1 tl dijon-sinappia
3 rkl herkkukurkkuja pieneksi kuutioituna
0,5 dl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Tarvitset myös:
4 viipaletta saaristolaisleipää
neidon salaattia
kirsikkatomaatteja

Basilikaöljy:
0,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
kourallinen tuoretta basilikaa
loraus limetinmehua
sormisuolaa

Savulohitartarin valmistus:

Leikkaa herkkukurkku pieniksi kuutioiksi. Laita tuorejuusto, dijon-sinappi ja herkkukurkkukuutiot kulhoon. Lisää joukkoon paloiteltu savulohi ja sekoita massa hyvin.  Mausta seos hienonnetulla ruohosipulilla sekä sormisuolalla. Anna massan tekeytyä jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.

Basilikaöljyn valmistus:

Lisää tehosekoittimeen öljy, tuore basilika, sormisuola sekä loraus limetistä puristettua mehua. Aja massa tasaiseksi tehosekoittimessa. Voit käyttää tehosekoittimen sijaan valmistukseen myös sauvasekoitinta.

Annoksen kokoaminen:

Leikkaa saaristolaisleivät kahteen osaan kolmion mallisiksi paloiksi. Lisää niille reilusti savulohitartaria. Tarjoile leivät neidonsalaatin, kirsikkatomaattien ja basilikaöljyn kera.