Söin taannoin yhden elämäni parhaista liha-annoksista. Paahdettua kotimaista häränfileetä yrttiöljyssä marinoituna täyteläisen punaviinikastikkeen kera. Niin klassista, yksinkertaista ja aivan törkeän hyvää! Resepti ansaitsee oman postauksensa vaihekuvien kera.
Ota liha vakuumista, ja poista kalvot huolellisesti terävää veistä apuna käyttäen.
Ripottele pinnalle vielä sormisuola ja rouhittu mustapippuri.Paista 200-asteisessa uunissa n. 15 minuutin ajan tai kunnes sisäpaistomittari näyttää 57-62 lämpöastetta halutusta kypsyysasteesta riippuen.
Anna uunista otetun lihan vetäytyä folioon käärittynä vielä noin kymmenen minuutin ajan. Liha jatkaa foliossa vielä tovin kypsymistä, joten se kannattaa ottaa huomioon kun havittelee fileelle tiettyä kypsyysastetta.
Kokonainen häränfilee uunissa (n. 10 annosta)
1,5 kg härän sisäfileetä
Yrttiöljy lihan pintaan hierottavaksi:
reilu kourallinen tuoreita timjaminoksia
reilu kourallinen tuoreita rosmariininoksia
0,5 dl hyvälaatuista oliiviöljyä
Lisäksi:
sormisuolaa
rouhittua mustapippuria
Tarvitset myös:
lihan sisälämpötilamittarin (ei pakollinen, mutta suositeltavaa käyttää)
foliopaperia
Lihan valmistaminen:
Laita uuni kuumentumaan 200-asteeseen. Poista liha vakuumipakkauksestaan. Poista lihasta huolellisesti kalvot terävää veistä apuna käyttäen. Ota lihaan kauttaaltaan kauniin ruskea paistopinta kuumalla kuivalla paistinpannulla.
Punaviinikastike (n. 10 annosta)
rouhittua mustapippuria
Kuumenna kattila ja freesaa hetki kuorittuja ja paloiteltuja juureksia sekä murskattuja valkosipuleita. Lisää joukkoon viinietikka ja punaviini. Keitä seosta kasaan kunnes kolmasosa nesteestä on haihtunut pois. Lisää joukkoon punaviinikastikepohja, yrtit ja mustaherukkahillo. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä kunnes taas kolmasosa kastikkeesta on haihtunut pois. Lopuksi siivilöi kastike ja mausta se suolalla ja pippurilla.
Upea klassikkoannos! sisäfile ja kunnon punaviinikastike maistuu aina 🙂
Joo, siis mä olin aivan ällikällä lyöty. Liha oli niin pehmeää ja mureaa! <3
-Heidi
Aivan loistava postaus vaihekuvineen ja hyvine ohjeineen 🙂 . Mahdetaanko herkutella viikonloppuna kunnon lihalla ja punaviinikastikkeella, on sitten jotain mitä odottaa :D.
Kiitos Sarppu!
Välillä itse kaipaa juuri hieman yksityiskohtaisempia ohjeita kun on tekemässä jotain sellaista, mitä ei ihan joka viikko tee…
-Heidi
Hygieenia kuntoon. Kellot, sormukset, pitkät kynnet yms. ei kuulu ruuan laittoon. hanskat käteen!!!!!!!!!!!!!!!!!!.