Tässä on vakkarireseptini tomaattipohjaiselle jauhelihakastikkeelle, joka istuu pastan kylkeen kuin nenä päähän. Kastike sopii myös kivasti kukkakaalimuusin tai kesäkurpitsapastan kera nautittuna.
Jauheliha-spagettikastike (4-5:lle)
400 naudan paistijauhelihaa
2 prk tomaattimurskaa
1 prk ruokakermaa
2 sipulia
loraus oliiviöljyä
2 rkl paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 luomu lihaliemikuutio
1 pieni prk viipaloituja herkkusieniä
Kuori ja pilko sipulit pieneksi. Kuullota niitä tovi kuumalla pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon jauheliha, hakkaa se muruksi ja anna ruskistua. Lisää mausteet, lihaliemikuutio tomaattimurska ja kerma. Lopuksi kaada vielä joukkoon valutetut herkkusienet. Anna kastikkeen tekeytyä ja kiehua miedolla lämmöllä n. 10-15 minuutin ajan.
Moikka! Olen uusi lukija, enkä tiedä onko asia kaikissa resepteissä näin, mutta tässä pisti silmään aineosien määrän ilmoittaminen. Pakkauskokoja on nykyään niin paljon, että olisi kiva, jos reseptissä lukisi aina määrät deseinä, grammoina jne..
Kivoja repsuja, tulee varmasti kokeiltua usempia! 🙂
Heips, ja tervetuloa! Kivaa saada uusia lukijoita ja kommentteja.
Otan kehitysehdotuksesi heti käyttöön jottei mene litrat ja grammat sekaisin 🙂
-Heidi