Vihreää parsaa & ricottajuustoa (6-8:lle alkupalaksi)
2 nippua tuoretta vihreää parsaa
loraus hyvälaatuista oliiviöljyä
ripaus sormisuolaa
ripaus vastarouhittua mustapippuria
1 prk ricottajuustoa
kourallinen pinjansiemeniä
2-3 rkl paksua balsamicosiirappia
Poista parsojen tyvestä n. 3-5 cm puumaista, paksua osaa. Tämä onnistuu siten, että pidät napakasti kiinni parsan molemmista päistä ja taivutat parsaa kunnes se napsahtaa poikki. Se katkeaa automaattisesti suunnilleen oikeasta kohdasta. Vihreää parsaa ei tarvitse kuoria, ellei kuori ole erityisen paksun tuntuinen. Mikäli näin on, riittää että kuorit tyvestä parsan kolmasosan mitalta.
Lorauta kuumalle paistinpannulle hyvälaatuista oliiviöljyä. Lisää parsat ja kääntele niitä muutamia kertoja tasaisen kypsymisen takaamiseksi. Paistoajaksi riittänee n. 6-10 minuuttia. Mausta parsat sormisuolalla ja mustapippurirouheella. Parsa ei saa mennä ylikypsäksi ja lötköksi.
Paahda pinjansiemenet kauniin ruskeiksi kuumalla, kuivalla paistinpannulla.
Asettele parsat tarjoiluvadille ja koristele ne valuttamalla päälle paksua balsamicosiirappia. Lusikoi tarjoiluvadille vielä ricottajuustoa reiluina sattumina. Ripottele pinnalle paahdetut pinjansiemenet.
Yhdistelmä vaikuttaa erittäin lupaavalta, parsaohjeita ei ole koskaan liikaa. Hyvän parsan sesonki on niin lyhyt, että sitä pitää syödä taajaan.
Tämä vaikuttaa niin hyvältä! Harmi, etten voi syödä parsaa. Unelmoida kuitenkin voi aina 🙂
Tuo ricotan ja parsa yhdistäminen oli minulle uusi tuttavuus – mutta todella toimiva!
-Heidi
Eikä! En ajatellutkaan, ettei parsa kuuluisi IBS-henkilöille. Höh!
-Heidi