Oli todella mielenkiintoista päästä oikein kunnolla vertailemaan ja maistelemaan näin montaa eri lajia peräkkäin. Itse kukin alkoi maistelun edetessä kuvailemaan suklaita kuten viinejä konsanaan- ja pöydän ääressä innostuttiin analysoimaan eri vivahteita ammattilaisten ottein. -”Tunkkainen”, -”Kermainen, tasaisen pehmeä”, -”Hyi yök!”, -”Maistuu mullalta!”, ”-Tän mä tunnistan, tää on Fazerina!”.
Tastingissa oli 3 kategoriaa:
- Tummat suklaat (kaakaota 40 prosentista 90 prosenttiin saakka)
- Markettisuklaat (erilaisia maitosuklaita sekä maustettuja ja täytettyjä suklaita)
- Raadin omat lempisuklaat (jokainen toi mukanansa omaa lempisuklaata, tosin Wiener Nougat ei kai kriittisen määrittelyn mukaan ole suklaa?)
Miten suklaat arvosteltiin:
- Suklaita maisteltiin sokkona siten, ettei pakkauksia ollut nähtävillä
- Kukin suklaa tuli arvostella asteikolla 1-4.
- Korkeimman pistemäärän saanut suklaa julistettiin voittajaksi.
- Suklaiden makua neutraloitiin maistelujen välissä pureskelemalla leipää sekä juomalla vettä (aika professionaalia, eikö vain…?)
Tummien suklaiden kategoriassa kaksi eniten pisteitä kerännyttä suklaata olivat:
– Fazerin Thin Dark tumma suklaa
– Stockmannin käsintehty tumma suklaa
Tummissa suklaissa sijoitusten hännille jäivät:
– Brunnbergin tumma suklaa
– Sekä hieman yllättäen joukon kallein VALOR merkkinen tumma suklaa
Markettisuklaiden aatelistoa:
– Pirkan Creme Brulee täytesuklaa (maistui mielestäni Kinder-täytesuklaalta)
– Marabou Premium Lemon & Ginger täytesuklaa
Markettisuklaiden inhokit:
– Rainbow Delizione Päärynä & Karamelli maitosuklaa
– Marabou Sensation Blueberry Milk täytesuklaa
Ja miltä keittiössä näyttää, kun on maisteltu yli 20 suklaalajia.
Olen itse seuraavan kokkikerhon emäntänä, enkä oiken osaa päättää illan teemaa tai menua. Mietin josko kokkailisi japanilaista ruokaa tai tekisi itse alusta alkaen pastaa tai ravioleja. Ideoita?
Aika kiva 😀 Tuota voisi kokeilla itsekin! Mun ehdoton lemppari on tuo lemon&ginger. Ihan liian hyvää suklaata…
Thai-ruoka on myös erinomaista – siis silloin, kun se tehdään jostain muusta kuin sweet&sour-natriumglutamaattimössöistä.
Miten olisi pelmeenit? Smetanaa, kotitekoista lihalientä…? Muistuttavat vähän ravioleja!
Itsetehdyt raviolit ovat niiiiiiin hyviä!! Mä peukutan niitä 😀
En ole koskaan tehnyt itse, pakko päästä kokeilemaan jossain vaiheessa. Olisiko sinulla sattumoisin jotain täytereseptiä?
Superhyvä idea! Kokkikerhossa on ihana päästä tekemään juuri sellaisia ruokia, mitä normaalisti ei ihan heti tulisi kokeiltua.
Rilla, tuo Lemon&Ginger oli aivan ihanaa, hieman kirpsakkaa ja raikasta! Kivaa vaihtelua perinteisille suklaille.
Thai-ruoka olisi myös hyvä vaihtoehto, itse tykkään etenkin kookosmaitoon tehdyistä pehmeistä ruokalajeista. Sellaiset liian öljyiset, ja nimenomaan sweet&sour-tyyppiseen pohjaan tehdyt ruokalajit eivät säväytä.
Laitettiin kaverin kanssa murskattua fetaa ja aurinkokuivattua tomaattia. 🙂
Ai niin, ja sekoitettiin vähän tuorejuustoa ja silputtua basilikaa.
Oih, kuullostaa hyvältä. Toisaalta voisi kokeilla myös ricotta-pinaatti yhdistelmääkin.
Mahtavaa! Meillä on myös ollut 3 vuotta 10 hengen ruokaklubi pystyssä. Vaihtuvat isäntäpariskunnat päättävät teeman, ostavat ruuat ja viinit ja lopuksi summa jaetaan osallistujien kesken ja 10% summasta menee kyseisen teemamaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Rakastan tätä ruokaklubbailua! Suklaatesting olisikin ehdottomasti toteutettava myös meidän tiimissä!:) Meillä teemoja ovat olleet mm. Venäjä, Kreikka, lähiruoka, Japani, USA, Suomi, healthy brunch, Syyria, kasvisruoka, rapujuhlat,jne. Meidän houstausvuorolle sattui Kreikka ja siihenkin keksi vaikka mitä kivaa 🙂
http://magdaleenanmatkassa.blogspot.fi/
Hei Magdaleena,
Kiitoksia kommentistasi! Mikä ihana idea tuo 10% "komissio" hyväntekeväisyyteen. Tätä on ehdottomasti ehdotettava myös meidän kokkikerholaisille!
-Heidi