Ruokaterveisiä Barcelonasta. Kävin ensimmäisen kerran Barcelonassa parisen vuotta sitten, ja se oli rakkautta ensihaukkauksella. Tapakset, voiko mitään herkullisempaa olla? Pieniä houkuttelevia suupaloja sekä annoksia jaettavaksi seurassa – tai nautittavaksi yksin. Kylmän ja kuplivan cavan kera.
Noin 1800-luvulla Pohjois-Espanjassa ruvettiin tarjoilemaan pieniä leipä- ja juustopaloja viinin sekä olutlasien päällä ikään kuin ”kantena” pitämään kärpäset ja ötökät loitolla. (Tapa tarkoittaa kantta). Tapakset saavuttivat suuren suosion, eikä suotta. Tämän innoittamana on ruvettu kehittelemään erilaisia tapaksia, joista osaa tarjoillaan hauskasti tikun nokassa. Baskimaalla kutsutaan tapaksia pinchoiksi.
Jälkiruokavalikoima oli kattava – päädyin valitsemaan klassisen crema catalana-vanukkaan.
hei,
et näytä olevan mukana top100ruokablogeissa
http://top100ruokablogit.com/
Siellä meitä on jo yli 250 🙂
Sanoisinko, että epäreilun paljon ihanaisia tapaksi kuvissasi 😀
Kiva kun kommentoit meillä, niin löysin tänne!
Kiitos kommentistasi Nanna! Tapakset ovat kyllä niin ihania, ja kun joka makua pitää tietysti päästä maistamaan…