Kaupallinen yhteistyö: Deliciest

Tämä kolmen raaka-aineen herkullinen smetanajäätelö valmistuu kymmenessä minuutissa, ja tekeytyy pakkasessa yön yli. Mikä parasta, resepti ei vaadi lainkaan jäätelökonetta. Jäätelömassa koostuu kuohkeasta kuohukermasta, makeasta kondensoidusta maidosta sekä raikkaasta smetanasta. Smetana saattaa ensikuulemalta vaikuttaa erikoiselta raaka-aineelta jäätelöön, mutta se toimii kokonaisuudessa täydellisesti! Se taittaa juuri sopivasti makeutta ja tuo koostumukseen aavistuksen ihastuttavaa happamuutta. Tämä jäätelö sopii pitkän kaavan illallisen päätöksenä – mutta se maistuu hyvin myös lapsille perinteisestä vohvelitötteröstä tarjottuna.

Sain inspiraation reseptiin kotimaisen perheyrityksen Deliciestin herkullisesta 20 % smetanasta. Deliciestin smetanaa on saatavilla mukavan suuressa 350 g huokeassa purnukassa, joka solahtaa tähän jäätelömassaan kokonaan. Tuo smetana on myös muiden valmistajien smetanoihin verrattuna huomattavasti keveämpää ja raikkaampaa, sillä siinä on rasvaa lähes puolet vähemmän, eli 20 prosenttia. Se toimii ominaisuuksiltaan tässä reseptissä erityisen hyvin.

Tuota ravintoloiden listoilta löytyvää herkkua, smetanajäätelöä voi tehdä myös ihan itse – ilman jäätelökonetta. Kokeile, lupaan että tykkäät!Smetanajäätelö (n 1,5 l)

Tarvitset:
5 dl kuohukermaa
1 prk (n. 400 g) kondensoitua maitoa (makeutettu)
1 prk (350 g) Deliciest smetanaa 20 %

Koristeluun:
kourallinen pensasmustikoita

Tarvitset myös:
vohvelitötteröitä

Valmistusohje:
Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekä smetana.  Sekoita massa kertaalleen huolellisesti ja kaada se n. 1,5 l vetoiseen astiaan. Anna jäätelön tekeytyä pakasteessa noin 8 tunnin ajan (tai yön yli) ennen tarjoilua. Ota jäätelö sulamaan toviksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua, niin saat pyöriteltyä siitä kauniita palloja. Koristele smetanajäätelö esimerkiksi tuorein pensasmustikoin.
Oletko jo kokeillut tehdä tätä helppoa jäätelöpohjaa kotona? Mikä on sinun suosikkimakusi?

Löydät lisää kivoja makeita reseptejä arkistostani ”jälkiruoka”-kategoriasta. Mikäli nämä muutaman raaka-aineen jätskit ovat sinun juttusi – täältä löydät turkinpippuri-vadelmajäätelön ohjeen. Tässä myös resepti kuningatarversiolle.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!


Kaupallinen yhteistyö: Deliciest