Kesän herkullisin jäätelömassa valmistuu ilman jäätelökonetta ja vain kahdesta raaka-aineesta: kuohukermasta ja kondensoidusta maidosta. Ja mikä parasta, massaa ei tarvitse edes sekoittaa jäätymisen aikana. Tässä reseptissä jäätelön maustavat mehukkaat tuoreet mansikat ja mustikat.

jäätelö_vuoassa_majojen_kera
 

jäätelömassa_mansikoita_ja_mustikoita

 

Kuningatarjäätelö (n. 1,5 l)

Tarvitset:
4 dl kuohukermaa
1 prk (n. 400g) kondensoitua maitoa (makeutettu)
1 l mansikoita
kourallinen mustikoita

Koristeluun:
mansikoita
mustikoita
oksa viherminttua

Valmistusohje:
Perkaa mansikat ja mustikat ja soseuta ne. Jätä muutama marja suuremmaksi sattumaksi sekä koristelua varten. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon kondensoitu maito sekä marjasose. Pilko jäätelömassan joukkoon muutamat marjat suuremmiksi sattumiksi. Sekoita massa ja laita se n. 1,5 l vetoiseen astiaan. Anna jäätelön tekeytyä pakasteessa noin 8 tunnin ajan ennen tarjoilua. Koristele jäätelö lopuin mansikoin, mustikoin sekä vihermintun oksalla. Ota jäätelö sulamaan hetkeksi huoneenlämpöön ennen tarjoilua, niin saat pyöriteltyä siitä kauniita palloja.

 

jäätelömassa_ilman_jäätelökonetta_valmiina

 

Mikä on sinun paras jäätelöreseptisi? Teetkö jätskit koneella vai ilman?