Kermaviilikastike kalalle – tuo ihanan viileä herkku, joka sopii erinomaisesti kesäaikaan muun muassa grillatun tai savustetun kalan lisukkeeksi. Talvisesonkina kastikkeen voi yhdistää esimerkiksi graavi- tai kylmäsavulohen kaveriksi. Postauksen kermaviilikastike on maustettu aavistuksella hunajaa, hapokkaalla sitruunalla, tuoreella tillillä ja vastarouhitulla mustapippurilla. Tämä on ehdottomasti suosikkiyhdistelmäni, joka ei peitä alleen kalan hienostunutta ja herkullista makua.

Kermaviilikastikkeen voi maustaa monella eri tavalla, ja kannattaakin kokeilla lisätä siihen tillin sijaan myös muita kesän tuoreita yrttejä: ruohosipulia, persiljaa, minttua tai korianteria. Mikäli sinulla ei ole sitruunaa jääkaapissa, kastikkeessa voi käyttää happona myös esimerkiksi valkoviinietikkaa. Hunajan voi halutessaan tietysti korvata myös sokerilla.

Kermaviilikastike valmistuu helposti ja ennen kaikkea nopeasti. Se kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan valmistaa hieman ennen tarjoilua, ja laittaa toviksi jääkaappiin maustumaan. Kastikkeen maku on hyvä tarkastaa myös maustumisen jälkeen, ja tarvittaessa lisätä mausteita tai yrttejä.

Kermaviilikastike_kalalle_tilli

Kermaviilikastike kalalle (4:lle)

Tarvitset:
200 g kermaviiliä
2 tl juoksevaa hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
kourallinen tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje:
Sekoita kermaviili, hunaja, sitruunamehu, suola, mustapippurirouhe sekä hienonnettu tilli keskenään huolellisesti. Anna kastikkeen tekeytyä tovi jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Kermaviilikastike_kalalle_sitruunalla

Mikä on sinun suosikkikermaviilikastikkeesi kalalle? Sitruunainen, yrttinen vai jokin muu versio?

Löydät lisää helppoja ja nopeita reseptejä arkistostani arkisafkaa-merkinnän alta. Blogissa starttasi myös uusi reseptisarja ”supersimppelit”, mistä löydät helppoja ja herkullisia perusreseptejä. Kategorian reseptit ovat oivia juuri kokkaamaan aloitteleville.

Ps. Seuraathan Tiskivuoren emäntää myös Instagramissa ja Facebookissa?
Muistathan tägätä kokeilemasi resepti hastagilla #tiskivuorenemanta – näin löydän kokkailusi somesta!